24 Ocak 2020 16:36

Direnişteki SF Tekstil işçilerine EMEP'li kadınlardan ziyaret

İzmir'de sendikalı oldukları için işten atılan ve işe geri dönmek için direnişe geçen SF Tekstil işçilerini, mücadelelerinin 94'üncü gününde Emek Partisi üyesi kadınlar ziyaret etti.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir SF Tekstilden sendikaya üye oldukları için atılan dört kadın işçinin başlattıları direnişin 94'üncü gününde Emek Partili kadınlar destek ziyaretinde bulundu.

İzmir Gaziemir Serbest Bölgede yer alan SF Tekstilde Deriteks Sendikasına üye oldukları için işlerine son verilen dört kadın işçinin başlattığı direniş sürüyor.

İşçilere destek ziyaretinde bulunan Emek Partisi İzmir İl Örgütü üyesi kadınlar "Sendikalı çalışma hakkınızı kazanana kadar birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Direniş alanında işçilere seslenen Emek Partisi İzmir İl Başkanı Emine Uyar "Bu gün Türkiye'nin her yerinde işçilere yönelik baskılar giderek artmakta. Yaşamın her alnında iktidarın baskısını görmek mümkün, işçilerden emekçilerden yana yayın yapan basının sesi kısılmak isteniyor. Tüm baskılara rağmen direnen işçilerin sesini duyurmaya devam edeceğiz. Yıllardır emeğiyle geçinen sizler, çalışma koşullarının düzeltilmesi, işyerinde uygulanan baskıların son bulması için sendikalı olmaya karar verdi. Burada sendikalı oldukları için işten çıkarılan ve 94 gündür direnen kadın işçilerin haklarını kazanacaklarına inanıyoruz. Bizler Emek Partili kadınlar olarak direnişçi kadın işçilerin yanındayız." dedi.

(İzmir/EVRENSEL)

Reklam