23 Ocak 2020 17:44 Güncelleme: 24 Ocak 2020 05:38

Denizli’de ulaşıma zam: Sivil 3 lira, öğrenci 2 lira oldu

Denizli’de şehir içi güzergahlarında hizmet veren otobüslerde sivil biniş ücreti 2,5 liradan 3 liraya, öğrenci biniş ücreti de 1,75 liradan 2 liraya yükseldi. Zam, 25 Ocak'tan itibaren geçerli olacak.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Denizli Büyükşehir Belediyesi

Reklam

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından şehir içi güzergahlarda hizmet veren otobüslerde tarifelere zam yapıldı. Zamla sivil tek biniş ücreti 2 lira 50 kuruştan 3 liraya yükseldi. Öğrenci biniş ücreti 1 lira 75 kuruştan 2 liraya yükselirken sivil abonman ve öğrenci abonmanları da zamlandı. Yeni fiyatların 25 Ocak'tan itibaren geçerli olacağı öğrenildi.

YÜZDE 20'LİK ZAM "DÜZENLEME" DİYE DUYURULDU

UKOME tarafından yapılan duyuruda yapılan yüzde 20'lik zammın “Toplu Taşıma Ücretinde Düzenleme” şeklinde verilmesi de dikkat çekti.

Yapılan duyuruda “Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından toplu taşıma tarifelerinde düzenleme yapılmıştır. Yeni ücret tarifeleri 25.01.2020 Cumartesi gününden itibariyle Denizli Kartlar’da geçerli olacaktır” denildi.

EMEP: 2020; DENİZLİ YILI MI ZAM YILI MI?

Ulaşım zammına Emek Partisi Denizli İl Örgütü yazılı açıklama ile tepki gösterdi. “2020 yılı Denizli yılı diye kampanya yapan AKP’li Denizli Büyükşehir Belediyesi anlaşılan 2020 yılını Denizlililere zam yılı ilan etmiş” diyen EMEP, Ocak ayıyla birlikte son 8 ayda suya toplam yüzde 50; ulaşıma ise 20 zam yapıldığına dikkat çekti.

Geçtiğimiz hafta ısınmak için kardeşleri ile yaktığı sobadan sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seda’ya da değinilen açıklamada, “Belediye kaynaklarının, halkın parasının kimlere nasıl peşkeş çekildiği tüm ülkede bir bir ortaya çıkarken, çarkını döndürmek isteyenlerin krizin yükünü halkın sırtına bindirmesinin yeni bir örneğidir bu zamlar. Belediye elindeki kaynaklarla kolayca, ucuz, konforlu ve güvenli bir ulaşım sağlayabilecekken, ulaşımı bir hizmet alanı olarak değil, kâr alanı olarak görüp buna göre hareket ediyor. Maliyetleri artıran ekonomi politikalarını uygulayan iktidarın da, İstanbul’da sayısız aracı kendilerine kiralayanların da, zammı kabul edecek olan  Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin de anlayışı, yönetenleri aynıdır. Ulaşım zammı da dahil olmak üzere zamların geri alınması için birleşelim, mücadele edelim. Ulaşımın kâr amacıyla değil, halk yararına sağlanan bir hizmet olarak verilmesi için tepkimizi gösterelim. Sefalete mahkûm değiliz. Hep beraber değiştirebiliriz” çağrısında bulunuldu. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam