24 Ocak 2020 17:30
Son Güncellenme Tarihi: 24 Ocak 2020 17:38

14. Aykut Kence Evrim Konferansı başladı

14. Aykut Kence Evrim Konferansı bugün başladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

ODTÜ'de düzenlenen 14. Aykut Kence Evrim Konferansı başladı. ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu Üyesi Yasemin Karakaş, "Evrimi konuşmak ülkemizde çok zor bir iş ve evrim kısıtlanmış bir durumda. Türkiye aynı zamanda bilimin kolay yapılmadığı bir ülke ama yılmadan bilim yapmaya, evrimi konuşmaya devam edeceğiz" dedi.

14. Aykut Kence Evrim Konferansı ODTÜ’de başladı. Liseli ve üniversiteli öğrencilerin ağırlıklı olarak katılım gösterdiği konferansın açılışında konuşan ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Oral, dekanlık olarak konferansın destekçileri olduklarını söyledi. Türkiye’nin birçok kesiminden; liseli, üniversiteli gençlerin konferansa aktif bir şekilde katılmış olmasının kendisini mutlu ettiğini ifade eden Oral, her bilim dalının ilerleyişinin diğer bilimlerin önünü açtığını, kendisinin de bir Fizik profesörü olarak diğer bilim dallarına da aynı önemi verdiğini söyledi. Geçmişte ancak bilim-kurgu filmlerinde olan şeylerin günümüzde gerçek olduğunu ifade eden Oral, katılımcılara, "Hayallerinizi sınırlamayın, eminim hayalleriniz yakın gelecekte gerçekleşecek ve bunların bir kısmını da siz gerçekleştireceksiniz" dedi.

"EVRİMİ KONUŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Konferansın düzenleyicisi olan ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu Üyesi Yasemin Karakaş konferansın yapılış sürecinde çok çalıştıklarını ve birçok sorunla karşılaştıklarını söyledi. Evrimi anlamak ve izlemek için insanların konferansa gelmesinin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Karakaş, "Evrimi konuşmak ülkemizde çok zor bir iş ve evrim kısıtlanmış bir durumda. Türkiye aynı zamanda bilimin kolay yapılmadığı bir ülke ama yılmadan bilim yapmaya, evrimi konuşmaya devam edeceğiz" dedi.  

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen konferansa bulundukları liselerden gruplar halinde katılan öğrenciler ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden kendi imkanları ile evrim konferansını dinlemek üzere gelen üniversite öğrencilerinin konferansa ilgisi dikkat çekiciydi.

Konferans boyunca Roger Butlin, Nicolas Perrin, Evelyne Heyer, John Gowlett, Lawrence Kirkendall, Anna-Sapfo Malaspinas, John Pannell, Octavia Mateus, Romain Koszul, Emre Keskin, İsmail Kudret Sağlam, Zeynep Koçer, Esra Durmaz, Sibel İnan gibi isimler, genomik evrim, cinsiyetlerin evrimi, insan evriminde ateşin rolü, insanın dünyaya yayılışı, Influenza virüsleri, adaptasyon genetiği konularında sunumlar yapacak. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Norveç'te FrP, sağ koalisyon hükümet ortaklığından çekildi

SONRAKİ HABER

Polisin yerde sürüklediği Barış Annesi Hevlet Öncü hakkında yeni bir soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa