23 Ocak 2020 09:18

16 yaşındaki akrabasına cinsel istismar iddiasıyla tutuklandı

Antalya’da 16 yaşındaki bir çocuk, annesinin kuzeni tarafından cinsel istismara maruz kaldı. İstismar şüphelisi tutuklandı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Paylaş

Antalya'da 16 yaşındaki N.D. adlı kız çocuğu, annesinin kuzeni Birol Karademir'in (44) cinsel istismarına uğradığı iddiasıyla polise şikayette bulundu. Gözaltına alınan Karademir, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Çocuğun sağlık muayenesi sonrası tutulan raporda cinsel istismar bulguları olduğu kaydedildi.

Teyzesi ile birlikte 18 Ocak Cumartesi günü akşam saatlerinde polis merkezine giden N.D. adlı çocuk, 3 kez evlilik yapmış, 3 çocuk ve 2 torunu bulunan akrabası Birol Karademir hakkında, kendisini ormanlık alana götürerek cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi oldu.

N.D.’nin sağlık muayenesine ilişkin raporda cinsel istismar bulguları olduğu kaydedildi. Şikayet üzerine ertesi gün evinde gözaltına alınan Birol Karademir, suçlamaları kabul etmedi. Karademir, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DAHA ÖNCE BENZER SUÇLARDAN YARGILANMIŞ

Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı avukat Serap Ertuğrul, son derece vahim bir olayla karşı karşıya olduklarını belirterek, “Sanığın geçmişte benzer suçlardan yargılandığını öğrendik. Bu olayı daha da vahim hale getirmektedir. Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak her süreçte çocuğumuzun yanında olacağız. Sürecin takipçisiyiz” dedi. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ilişkin kayyum kararı Danıştay'a taşındı

SONRAKİ HABER

İYİ Parti'den Kanal İstanbul Projesi'ne itiraz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...