23 Ocak 2020 08:32

Akwel işçileri, işten atmaya karşı iş bırakma eylemini sürdürdü

Bursa’da sendikalaşma mücadelesi yürütülen Akwel’de işçiler, bir arkadaşlarının işten çıkarılması üzerine başlattıkları üretimi durdurma eylemini sürdürüyor.

Fotoğraf: Akwel işçileri

Paylaş

Bursa’da Türk Metal’in örgütlendiği otomotiv yan sanayi fabrikası Akwel’de işçiler, sendikalaşan bir arkadaşlarının daha işten çıkarılması üzerine başlattıkları üretimi durdurma eylemi sürüyor.

İşten atılan arkadaşları tekrar işbaşı yapana ve Akwel patronu sendika hakkını tanıyana kadar üretimi durduracaklarını söyleyen işçiler eylemlerinde kararlı. Yeterli çoğunluğu sağladıkları halde patronun toplu iş sözleşmesine yanaşmadığını söyleyen işçiler “Sendika hakkımız için bu eylemi yapıyoruz” diyor. Gece vardiyasında çalışan işçiler fabrika içinde sabahladı. Türk Metal’in örgütlü olduğu diğer fabrikalardan işçiler de fabrika önüne gelerek eyleme destek verdi.

Akwel patronu üretimi durduran işçilere bugün yemek çıkarmadı. Fabrikadaki beyaz yakalılara ise kumanya dağıttı. Patronun bu tutumuna işçiler "Açlıktan ölmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz" sloganlarıyla karşılık verdi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu: Metal işçilerinin yanındayız

SONRAKİ HABER

YSK üyeliği seçim süreci tamamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...