22 Ocak 2020 06:07
Son Güncellenme Tarihi: 22 Ocak 2020 09:36

Trelleborg grevi 44. gününde kazanımla sonuçlandı

Kocaeli Gebze’de kurulu Trelleborg’da işçilerin hakları için başlattığı grev 44. gününde kazanımla sonuçlandı.

Arşiv | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kocaeli Gebze’de Petrol-İş’in örgütlü olduğu Trelleborg fabrikasında 44 gündür kararlı şekilde süren grev kazanımla sonuçlandı. Sendikadan yapılan açıklamada dün gece saatlerinde varılan anlaşma sonucunda grevin kazanım getirdiği ifade edildi.

Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "01.07.2019-31.06.2021 yürürlük tarihli toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde taleplerimizin karşılanmaması ve uzlaşma sağlanamaması nedeniyle 10 Aralık 2019 tarihinde grev uygulamamız başlamıştı. Trelleborg’ta, soğuk kış günlerinde 44 gün boyunca grev ateşi hiç sönmeden yanmış ve üyelerimiz hakları için sonuna kadar kararlı biçimde mücadele etmiştir. Birlik ve beraberlik içerisinde, sınıf dayanışmasının verdiği güçle devam eden grevimiz amacına ulaşmıştır. Dün gece saatlerinde İstanbul’da Petrol-İş Genel Merkezi’nde varılan anlaşmayla, ücretlerde 1,5 yıllık yüzde 34, sosyal haklarda ise ortalama yüzde 30 artış sağlanmıştır. Sözleşme, taleplerimize yakın şartlarda imzalanmıştır. Trelleborg’da mücadele ve dayanışma kazanmıştır.

44 gün boyunca Trelleborg grevi ve sendikamız ile dayanışma gösteren, mücadelemize destek vererek bizleri yalnız bırakmayan tüm sendikalara, emekçilere, emek dostu siyasi partilere, STK’lara, basın-yayın ve medya kuruluşlarına teşekkür ediyoruz" denildi. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Jülide Kural: “Devran” ile barış içinde yaşamın bir parçasını tetiklemiş olabiliriz

SONRAKİ HABER

Mustafa Bozyıl’ın cenazesi ailesine 17 ay sonra teslim edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...