21 Ocak 2020 17:01

İncirlik'te işçi kıyımı: 424 işçi işten atıldı

İncirlik Üssü’nde çalışan 890 işçinin 424’ünün iş akdi feshedildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İncirlik Üssü’nde çalışan 890 işçinin 424’ünün iş akitleri feshedildi. İncirlik Üssü’nde faaliyet gösteren Vectrus System Corparation Şirketi, ABD’nin Suriye’deki askeri varlığını azaltması gerekçesiyle 424 Türkiyeli işçiyi işten attı. Şirket, 424 işçinin iş akitlerinin 20 Şubat’a kadar feshedileceğini Türk Harb-İş sendikasına bildirdi.

Türk Harb-İş Sendikası tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD’li şirketin bu uygulamadan vazgeçmesi istenerek “ABD’nin her bölgede barışı bozmak adına yaptığı davranışı burada da yapmasına izin vermeyeceğiz. Burası Türkiye ve Ortadoğu’da bulunan ülkelere benzemediğinin altını çizmek isteriz. Biz Türk Harb-İş sendikası olarak gerek siyasi gerek sivil toplum kuruluşlarıyla tarihin en büyük işçi hareketini başlatabileceğimizi Sakarya’da yaptığımız ve aldığımız eylemlilik kararıyla tüm Türkiye ve dış ülkelere kanıtlamış bir sendikayız. Umarız ki ABD’li işveren Vectrus bu davranışından vazgeçer ve iş barışı karşılıklı olarak devam eder” denildi.  

"YANLIŞ POLİTİKANIN BEDELİ AĞIRLAŞIYOR"

İşçilerle görüşen ve durum hakkında bilgi alan CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer de “ABD’nin ve Türkiye’nin yanlış Suriye politikasının bedelini harcanan milyarlarca dolar, ülkemize sığınan milyonlarca sığınmacı ve şimdi de yüzlerce işsizle ödüyoruz.” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 

 

ÖNCEKİ HABER

"Afyonkarahisar Cezaevinde mahpusların el ve ayakları kırıldı" iddiası

SONRAKİ HABER

Amed Şehir Tiyatrosu oyuncuları dayanışma kampanyası başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...