21 Ocak 2020 15:53
Son Güncellenme Tarihi: 21 Ocak 2020 19:24

Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfına kayyum atandı

Kurucuları arasında Ahmet Davutoğlu'nun da bulunduğu Bilim ve Sanat Vakfına kayyum atandı.

Bilim ve Sanat Vakfı logosu

Paylaş

Kurucuları arasında Ahmet Davutuoğlu’nun bulunduğu Bilim ve Sanat Vakfına kayyum atandı. Bilim ve Sanat Vakfının mahkeme tarafından kayyum atanıncaya kadar Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yönetileceği bildirildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bilim ve Sanat Vakfınca kurulan İstanbul Şehir Üniversitesinin, Yükseköğretim Kurulu kararıyla 1 yıl geçici süreyle faaliyetinin durdurulup, idaresinin Marmara Üniversitesine bırakıldığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün Bilim ve Sanat Vakfının teslim alınarak komisyonca yönetimi işlemi 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ek 11'inci maddesinin 10. fıkrası gereğince (Mahkeme tarafından kayyum atanıncaya kadar kurucu vakıf, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yönetilir) yerine getirilmiştir." Yapılan işlemin yasanın amir hükmünün ifasından ibaret olduğunun belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İvedilikle teslim alınarak vakfın hukuku korunmuş ve yönetimi hukukçu, gayrimenkul ve finans uzmanları olmak üzere üç kişilik komisyonca ifa edilecektir. Bu bir kayyum ataması değildir. Bu eylem, Bilim ve Sanat Vakfının tüzel kişiliğinin korunması, maddi varlıklarına ve kuruluş amaçlarına sahip çıkılması eylemidir"

KAYYUM KARARINA TEPKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a yakın isimlerden biri olduğu bilinen Sibel Eraslan, kayyum kararının üzücü olduğunu ifade etti.

AKP Eski Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ise kararın "utanç verici" olduğunu ifade etti.

BSV, 1986 yılında Mustafa Özel, Murat Ülker, Fikri Gökbörü Kançal ve Ahmet Davutoğlu gibi isimler tarafından kuruldu. Daha önce de vakfa ait İstanbul Şehir Üniversitesinin yönetimine el konulmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şule Çet davasında savcı, istinaf dilekçesini geri çekti

SONRAKİ HABER

Finlandiya’ya 2019'da en fazla iltica Türkiye ve Rusya’dan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...