19 Ocak 2020 16:34

Lüleburgaz'da ölümlü kazaların artması üzerine yol kapatma eylemi yapıldı

Lüleburgaz halkı, D-100 yolunda yaşanan ölümlü trafik kazalarındaki artış üzerine yol kapatma eylemi yaptı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinden geçen D-100 yolunda ölümlü trafik kazalarının artması üzerine, Kent Konseyi öncülüğünde, çevre yolu yapılması için yol kapatma eylemi düzenlendi.

Lüleburgaz merkezden geçen ve yoğun trafiğin olduğu D-100 yolunda, son dönemde sık sık trafik kazaları meydana gelmeye başladı. En son kasım ayında İsmail Umut'un, araç çarpması sonucu yaşamını yitirmesinin ardından ilçede kitle örgütü üyeleri, çevre yolu yapılması için girişimde bulundu. Lüleburgaz Kent Konseyi öncülüğünde, 'Yarın ölen sen olabilirsin. Artık bu ölümler son bulsun. Hemen çevre yolu' sloganıyla etkinlik düzenlendi.

Kongre Meydanı'nda toplanan yaklaşık 200 kişi, D-100 yoluna yürümeden önce, Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç konuşma yaptı. Yolda son dönemde meydana gelen ölümlü kazaların önüne geçmek için çevre yolu yapılmasının şart olduğunu söyleyen Dinç, “Lüleburgaz'ın bir çevre yoluna ihtiyacı var. Trakya'daki tüm yerleşkelerde çevre yolu olmasına rağmen Lüleburgaz sürekli göz ardı ediliyor. Ölümlü kazaların sayısı artıyor, yaralamalı kazalar artıyor. Kent konseyi olarak biz bu kentin ortak aklıyız. Bu konuda kimseyi suçlamıyoruz. Ne yerel yönetimi ne de iktidarı, sadece bir cevap istiyoruz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından kalabalık, son kazanın meydana geldiği ve İsmail Umut'un hayatını kaybettiği, Kocasinan Mahallesi'ne yürüdü. Burada D-100 yolu üzerindeki yaya geçidinden yolun karşısına geçen yaklaşık 200 kişi, bir süre trafiğe kapattı. Düdük çalarak, eylem yapan kişiler, tekrar yaya geçidini kullanarak, geldikleri yola dönüp, eylemlerine son verdi. (Kırklareli/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da “Ulusal Birlik Çalıştayı” düzenlendi

SONRAKİ HABER

Sivas'ta 3.7 şiddetinde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...