19 Ocak 2020 12:10

Sarı yeleklilere polis şiddeti: 37 gözaltı

Fransa’nın başkenti Paris’te sarı yeleklilerin eylemine polis saldırdı. Saldırı sırasında 37 kişi gözaltına alındı, 20 kişi yaralandı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Fransa’da Sarı Yelekliler, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin politikalarını protesto etmek için yeniden sokağa çıkarken, Paris’teki eylemde 37 kişi gözaltına alındı, 20 kişi yaralandı. Akaryakıt zamlarına ve kötü ekonomik koşullara tepki olarak başlayan, daha sonra Macron yönetimine karşı gösterilere dönüşen sarı yeleklilerin eylemleri 62’nci haftasında yine kitleseldi.

Paris’te Champerret Mahallesi’nde toplanan Sarı Yeleliler, Lyon tren garına kadar yürüdü. Yürüyüştü. Macron karşıtı pankartlar taşındı ve sloganlar atıldı. Polis yine yürüyüşçülere biber gazı ve plastik bombayla saldırdı.  Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, polisin yerde yatan bir eylemciyi dövdüğü görüldü.  Paris Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, başkentteki gösteride 37 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Eylemde görev yapan sağlık çalışanları da 20 kişinin yaralandığını bildirdi.

Toulouse’daki eylemde de polis, göstericilere biber gazı kullandı.  Ülkenin çeşitli kentlerinde de gösteriler düzenlendi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Adalet’ yürüyüşüne müdahale: Vekil darp edildi, çok sayıda kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Maganda kurşunu neredeyse can alıyordu: 2 kişi rastgele açılan ateşle yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...