19 Ocak 2020 10:51

İstanbul'da Pir Sultan Abdal Cemevine saldırı

Sultanbeyli'deki Pir Sultan Abdal Cemevine saldırı düzenlendi. Bina kapısına boyayla "öl" yazan saldırganlar, kapıyı kırarak girdikleri yönetim ofisini de tahrip etti.

Fotoğraf & Kolaj: MA

Paylaş

Sultanbeyli Cemevine giren kişi veya kişiler, kapı ve camları kırıp, zemine "Bitmedi", "Öl" gibi tehdit içerikli provokatif yazılamalar yaptı.

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde bulunan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Cemevine dün gece saatlerinde saldırı düzenlendi. Kapıları kırarak giren kişi ya da kişiler, yerlere çarpı işareti yaparak, "Bitmedi", "Öl" gibi yazılamalar yaptı. Camları ve kapıları kırılan cemevinin eşyaları dağıtıldı. Bağış kutusu kırılıp içindeki paralar çalındı.

"HIRSIZLIK SÜSÜ VERİLDİ"

Saldırıya ilişkin PİRHA'ya konuşan PSAKD Sultanbeyli Cemevi Başkanı Erdal Aksoy, yaşananlara tepki gösterdi. Cemevinde çalışanların sabah kapıları açmasıyla olayı öğrendiklerini söyleyen Aksoy, "Bunun hızsızlık mı yoksa son yaşanan siyasi gerilimlerden dolayı yapılan bir provokasyon mu olduğu inceleniyor" dedi. Olay ile ilgili incelemelerin yapıldığını kaydeden Aksoy, cemevinde bulunan bağış kutusunun kırılıp, hırsızlık süsü verildiğini de söyledi. Yapılan yazılamaların ise bu saldırıların tekrarlanacağına dair notlar olduğuna dikkat çeken Aksoy, Alevilerin bunlara karşı birlikte mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Cemevleri ile ilgili sosyal medyada yapılan tartışmaların cemevlerini itibarsızlaştırdığını ifade eden Aksoy, Alevilere birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

(İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Mısır'da gözaltına alınan AA çalışanlarının tamamı serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Sevdiğimize nasıl veda ederiz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...