17 Ocak 2020 14:20

İran Dini Lideri Ali Hamaney: Trump bir palyaço

Tahran’da cuma namazı kıldıran İran’ın Dini Lideri Ali Hamaney, ABD Başkan Donald Trump için “palyaço” benzetmesi yaptı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İran’da sekiz yıl aradan sonra dün ilk kez kıldırdığı cuma namazı öncesi bir vaaz veren Din Lideri Ayetullah Ali Hamaney’in hedefinde, Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’yi öldüren ABD ve Başkanı Donald Trump vardı. İmam Humeyni Musalla Camii’nde ve etrafta toplanan binlerce kişinin attığı “Amerika’ya ölüm” sloganları ve tekbirlerin ardından sözü alan Hamaney, Irak’taki ABD üslerine düzenlenen saldırıları işaret ederek, “İran’ın bir dünya gücüne böylesi bir tokat atacak güçte olduğu gerçeği, Allah’ın elini gösteriyor” dedi. Donald Trump için “palyaço” ifadesini kullanan Hamaney, onun “İran halkını destekliyor gibi göründüğünü ancak zehirli hançerle sırtlarından bıçakladığını” söyledi. Süleymani’yi öldüren ABD’nin “terörist doğasını” ortaya koyduğunu savunan Hamaney, Ukrayna uçak kazasının ardından düzenlenen rejim karşıtı protestoların, “Süleymani suikastını gölgelediğini” ileri sürdü.

İngiltere, Almanya ve Fransa’ya seslenen Hamaney, “Batılı ülkeler, İranlılara diz çöktüremeyecek kadar zayıf” diyerek İran’ın müzakereye hazır olduğunu ancak ABD ile masaya oturmayacaklarını dile getirdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

HDP Sözcüsü Kubilay: Neredeyse Nazi Almayasındaki gibi kitap yakma ayini yapacaklar

SONRAKİ HABER

"Almanya'da göçmenlerin toplumu nasıl birlikte inşa ettiklerini göstermek istiyoruz"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...