17 Ocak 2020 13:56

Tekstil işçileri vardiyadayken 13 yaşındaki kızları soba gazından zehirlendi

Denizli Merkezefendi’de sobadan sızan karbonmonoksit gazı tekstil işçisi ailenin 13 yaşındaki kızı Seda Kesikbaş’ın ölümüne sebep oldu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Denizli Merkezefendi’de 13 yaşındaki Seda Kesikbaş sobadan sızan karbonmonoksit gazı nedeniyle hayatını kaybetti. Seda’nın evde bulunan kardeşleri ise tedavi altına alındı.

Olay Gerzele Mahallesi’nde meydana geldi. Mesai saatleri içerisinde kızlarından haber alamayan tekstil işçisi anne Pervin Kesikbaş’ın şüpheleri üzerine haber verdiği komşuları eve gitti. Komşular 3 kız kardeşin baygın bedenleriyle karşılaştı. Komşuların haber vermesi üzerine acil servis ekipleri ve Hüsamettin-Pervin Kesikbaş çifti eve geldi.

Seda ve Sude Kesikbaş (13) ve Sena Kesikbaş (8) Denizli Servergazi Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. 13 yaşındaki Seda Kesikbaş hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kız kardeşlerin baygın bedenini bulan komşuları ise olayla ilgili, Seda ve Sude’nin hasta olduğu için okula gitmediklerini, küçük kız kardeş Sena’nın da onlara yardımcı olmak için okula gitmediğini belirtti. Soba borusunun evin daha iyi ısınması için tüm odalardan geçtiğini belirtilirken Kesikbaş çiftinin olayın gerçekleştiği saatlerde vardiyada olduğu öğrenildi.

Seda Kesikbaş'ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Cenazenin getirilişi sırasında yakınları ve arkadaşları göz yaşlarına hakim olamadı. 13 yaşındaki Seda’nın cenazesi, Servergazi Merkez Camisi'nde kılınan namazının ardından toprağa verildi. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Lavrov: Serrac ve Hafter, şu an için aynı odada bulunmak bile istemiyor

SONRAKİ HABER

TTB Onur Kurulu üyesi Dr. Ali Özyurt son yolculuğuna uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...