17 Ocak 2020 13:31

Kaybolan Süryani çiftin dosyasına gizlilik kararı

Şırnak'ta kaybolan Hurmuz ile Şimoni Diril çiftini arama çalışmaları havadan sürdürülürken, savcılığa intikal eden dosyaya gizlilik kararı getirildi.

Şimoni (solda) ve Hurmuz Diril (sağda) | Görsel, Burcu Karakaş'ın Twitter hesabından alınmıştır.

Paylaş

Şırnak'ın Beytüşşebap Süryani Köyü Mehre’de (Kovankaya) yaşayan Hurmuz ve Şimoni Diril çiftini arama çalışmaları sürüyor. 11 Ocak günü kaybolan çifte beş gündür ulaşılamıyor. Diril çiftinin kaybolması nedeniyle Şırnak’ta olan HDP Milletvekili Tuma Çelik, savcılığın dosyaya gizlilik kararı getirdiğini söyledi.

Çelik, kış koşullarının karadan arama çalışması yapmaya izin vermediğini bu nedenle arama çalışmalarının havadan sürdürüldüğünü söyledi.

'KÖY ÇOĞU ZAMAN YASAKLI BÖLGE'

Tuma Çelik, “Kendilerinden haber alamadığımız çift, hem köyde hem de İstanbul’da ikamet ediyor. Köyde kaybolan Diril çiftinin dışında, bir kişi yaşıyor. Yaşayan bir diğer kişi de akrabaları oluyor. Köy dağlık, askeri ve çoğu zaman yasaklı bir bölge. Kış koşulları sebebiyle biz de aile bireyleri de köye ulaşmakta sorun yaşıyoruz. Aile bireyleri de oldukça kaygılı kendileri de bölgeye ulaşamıyorlar” demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Atina’dan AB’ye “Türkiye vetosu” tehdidi

SONRAKİ HABER

Birleşik Metal-İş İzmir’de MESS dayatmalarını protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...