16 Ocak 2020 06:20
Son Güncellenme Tarihi: 16 Ocak 2020 18:50

Beytüşşebap'ta yaşayan Süryani aileden 6 gündür haber alınamıyor

Beytüşşebap'ın Kovankaya köyünde Süryani Hurmuz ve Şimoni Diril çiftinden 6 gündür haber alınamıyor.

Şimoni (solda) ve Hurmuz Diril (sağda) | Görsel, Burcu Karakaş'ın Twitter hesabından alınmıştır

Paylaş

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya (Mehri) köyünde yaşayan Hurmuz Diril ve Şimoni Diril çiftinden 11 Ocak gününden bu yana haber alınamıyor.

Şırnak Valiliği, haber alınamayan Süryani çifti arama faaliyetlerinin olumsuz hava şartlarına rağmen sürdüğünü bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, havadan da desteklenen aramaların henüz sonuç vermediği aktarıldı. Hava şartlarının bugün itibariyle düzelmesiyle bölgeye sevk edilen özel harekat birlikleri, olay yeri inceleme, iz arama köpekleri ve yurttaşlarca yapılan aramaların devam ettiği belirtilen açıklamada, "Kardan dolayı kapalı olan köy yolunun bugün itibariyle açılmasıyla birlikte arama çalışmalarına tekrar başlandı. Çığ tehlikesi nedeniyle yol açma çalışmaları yavaş ilerlemektedir. Kayıp şahısların bulunması maksadıyla arama ve kurtarma faaliyetlerine olumsuz hava şartlarına rağmen kararlılıkla devam edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan dün çiftin bulunduğuna dair sosyal medya paylaşımı yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Nuran İmir, daha sonra bu bilginin teyit edilemediğini açıklamıştı. 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Lübnan'da eylem yapan halka polis saldırdı: 20 yaralı

SONRAKİ HABER

3 çocuğuna cinsel istismarda bulunmakla suçlanana baba tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...