14 Ocak 2020 12:57

Milletvekili Gülizar Biçer Karaca: Yabancı sermaye talan etmekten başka şey yapmıyor

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın Kanal İstanbul ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Tunahan Turhan

Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın Anadolu Ajansının canlı yayınındaki Kanal İstanbul açıklamalarını değerlendiren CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca; “Ulaştırma ve Altyapı Bakanının görevi kanunda düzenlenmiştir. Kentsel rant oluşur diye bir görevi yok. Bu kadar paralamasın kendisini” dedi.

Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca değerlendirmesinde “Ulaştırma Bakanının açıklamalarına bakacak olursak, gözü paradan başka bir şey görmüyor. Öyle ki, emlak spekülatörü gibi ‘Kanalın yapılması ile söz konusu alanın emlak değerinin 10 katına çıkacağını iddia eden Ulaştırma Bakanı aynı kanalın Sakarya’ya yapılması durumunda bu kadar yüksek rant sağlanamayacağını’ ifade etmekte çekince görmüyor. Oysa ki bu alan, 5 milyon İstanbullunun su ihtiyacının karşılandığı sahanın mevcut olduğu, ekosistemin muhakkak korunması gereken bir alan’ ifadelerini kullandı” dedi.

“RANTTAN HABERİ VAR AMA NEREYE GİTTİĞİNDEN HABERİ YOK”

Milletvekili Karaca “Kanal güzergahında yabancı ülkelerin arsa alıp almadığı konusunu bilmediğini, basından takip ettiğini söyleyen Ulaştırma Bakanı ‘Bedava mı almış, para verip almış’ esprisini yapmak gibi ciddiyetsiz açıklamalarla konunun öneminden uzaklaşmaya, geçiştirmeye çalışıyor. Doğu Karadeniz’in doğal ve kültürel mekanlarının talan edilmesine yol açan Trabzon’daki taşınmaz satımı konusunu da örnek gösteriyor. Bakan, ‘Trabzon’da daire fiyatları İstanbul’un bazı yerlerine yaklaşmış olabilir’ diyor. Karadeniz’de ormanlar kesilip inşaat yapıldı, deniz dolduruldu. Bakan bu durumu örnek gösteriyorsa, İstanbullular, İstanbul’a sahip çıkın. Yabancı sermaye, doğal ve kültürel alanları talan etmekten, tüketmekten başka bir şey yapmıyor” ifadelerini kullanarak Bakana tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciler Akın, Doğru ve Yılmaz hakim karşısındaydı

SONRAKİ HABER

İŞKUR: Aralık ayı kayıtlı işsiz sayısı 3 milyon 872 bin 211 kişi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...