14 Ocak 2020 12:45

Gazeteciler Akın, Doğru ve Yılmaz hakim karşısındaydı

Yeni Yaşam Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Osman Akın, Gazeteci Rojhat Doğru, T24 Yazarı Mehmet Yılmaz hakim karşısına çıktı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Yeni Yaşam Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Osman Akın hakkında “örgüt propagandası” suçlamasıyla açılan dava İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Gazetede yayımlanan iki haber sebebiyle açılan davanın ilk duruşmasında Osman Akın ve Avukatı Özcan Kılıç hazır bulundu.

Savunmasını yazılı olarak sunan Osman Akın, suçlamaya konu haberlerin örgüt propagandası amacı gütmediğini belirterek beraatini talep etti. Av. Kılıç, suçlamaya konu edilen her iki haberde de avukat görüşlerinin yer aldığını belirterek haberlerde görüşüne yer verilen avukatların tanık olarak dinlenmesini istedi. Savcı, dosyaya bir katkısı olmayacağı gerekçesiyle bu talebin reddini istedi.

Mütalaasını sunan savcı, Akın’ın üzerine atılı “Zincirleme örgüt propagandası yapmak” suçunu işlediğini belirterek cezalandırılmasını talep etti. Av. Kılıç, mütalaaya karşı savunma için süre talep etti. Süre talebini kabul eden mahkeme, davayı 24 Ocak tarihine erteledi. 

ROJHAT DOĞRU HAKİM KARŞISINDAYDI

Gazeteci Rojhat Doğru hakkında, “örgüt üyesi” ve “örgüt propagandası” suçlamalarıyla açılan davanın görülmesine Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. 

Davada bir tanık, Doğan’ı 6-8 Ekim Kobane olayları sırasında gördüğünü söyleyerek, elinde silah olduğunu iddia etti. Doğru ise savunmasında çektiğini görüntülerin yılın haber ödülünü aldığını ve olaylarda yaralandığını söyledi. Doğru’nun Avukatı Resul Tamur Doğru’nun hem silah kullanıp hem kamerayla çekim yapmasının mümkün olmadığını belirtti. 

Mahkeme olay gününe ilişkin görüntülerin incelenip değerlendirme raporu düzenlenmesi için bilirkişiye gönderilmesine ve Doğru’nun hastane raporlarının istenmesine karar vererek davayı 24 Mart tarihine erteledi. (MEDYA SERVİSİ)

MEHMET YILMAZ’IN DAVASI ERTELENDİ

T24 Yazarı Mehmet Yılmaz hakkında 14 Haziran 2019 tarihinde yayımlanan “Binali Bey, sırrını ver, oyumu al!” başlıklı yazısı nedeniyle Binali Yıldırım’a hakaret iddiasıyla açılan dava İstanbul 37. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Savunmasını veren Yılmaz, yazıyı hakaret kastıyla yazmadığını ve Yıldırım’ın pek çok pozisyon için aday olduğunu, yazıyı bu sebeple yazdığını belirtti. Mahkeme, savunması alınan Yılmaz’ın duruşmalardan vareste tutulmasına hükmederek bir sonraki duruşmayı 9 Nisan’a erteledi. Yılmaz’ın davaya konu olan yazısına Binali Yıldırım’ın talebi ve İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı ile erişim engeli de getirilmişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Antep'te cinsel istismar sanığına "iyi hal" indirimi Meclis gündemine taşındı

SONRAKİ HABER

Milletvekili Gülizar Biçer Karaca: Yabancı sermaye talan etmekten başka şey yapmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...