14 Ocak 2020 11:03

Irak hükümeti: ABD güçlerinin ülkeden çıkarılması kararımızdan geri adım atmayız

Irak hükümeti, Süleymani'nin öldürülmesinin ardından mecliste oy çokluğuyla alınan "ABD güçlerinin ülkeden çıkarılması" kararından geri adım atmayacaklarını açıkladı.

Fotoğraf: Haydar Karaalp/AA

Paylaş

Irak yönetimi, meclisin "ABD güçlerinin ülkeden çıkarılması" için aldığı karardan geri adım atmayacağını duyurdu. ABD’nin Bağdat’ta Kasım Süleymani'yi öldürmesinin ardından toplanan Irak Meclisi, yabancı güçlerin ülkeden çıkarılması tasarısını onaylamıştı.

AA'da yer alan habere göre, Irak Başbakanlık Basın Sözcüsü Vilyam Verde yaptığı basın açıklamasında, "Hükümet, meclisin ABD ve diğer yabancı güçlerin ülkeden çıkarılması için aldığı karardan geri adım atmayacak" dedi. Verde, Irak hükümetinin, ABD ile askerlerinin IŞİD ile mücadele amacıyla ülkede kalması için yeni anlaşma imzaladığı iddialarıyla ilgili "Hükümet, böyle bir anlaşma imzalamadı" ifadelerini kullandı. "Meclis, hükümet için tavsiye kararı aldı" diyen Verde, söz konusu kararın, tüm yabancı güçlerin ülkeden çıkarılmasını kapsadığını belirtti.

Irak Meclisinde 5 Ocak'ta yapılan olağanüstü oturumda, oy çokluğuyla ABD ve diğer yabancı güçlerin ülkeden çıkarılmasına karar verilmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

SF Trade Tekstil’de sendikalaştığı için işten atılan işçi sayısı 4’e çıktı

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. Yeldan: Kanal İstanbul 2023’te işsizlik ve şiddet dalgasıyla geri dönecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...