14 Ocak 2020 10:57 Güncelleme: 14 Ocak 2020 12:29

SF Trade Tekstil’de sendikalaştığı için işten atılan işçi sayısı 4’e çıktı

İzmir Gaziemir serbest bölgede uluslararası markalara üretim yapan SF Trade Tekstil’de DERİTEKS’e üye olduğu için 2 işçi daha atıldı. İşten atılanların sayısı 4’e yükseldi.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Dilek OMAKLILAR
İzmir

İzmir Gaziemir serbest bölgede uluslararası markalara üretim yapan SF Trade Tekstil’de DERİTEKS’e üye olduğu için 2 işçi atıldı. Sendikalaşma nedeniyle bugüne kadar işten atılanların sayısı 4’e yükselmiş oldu.

Yaklaşık 3 aydır sendikalı olarak işe geri dönmek için serbest bölge önünde eylem yapan iki kadın işçiye, sendikalaştıkları için çıkarılan 2 işçi daha eklendi. İşten atılan işçiler sendika üyesi oldukları zaman SF Trade yönetiminin baskılarına maruz kaldığını belirterek, sendikadan istifa etmeye zorlandıklarını anlattı. Daha önce işten atılan işçilerden Nurcan Köksal, 20 Aralık günü yaklaşık 2,5 saat bir odada istifa etmesi yönünde baskı uygulandığını, aynı günün akşamı arabulucuya götürülerek itiraz etme hakkının elinden alındığını söylemişti. İşten çıkarıldıktan sonra direnişe katılan Nurcan Köksal, yaşadığı zor günler nedeniyle psikolojik destek almaya başladı.

Son olarak 8 yıldır çalışan Sevcan Sarıoğlan da “arkadaşlarından borç para istemek” ve “evine kahve içmeye davet etmek”ten işten çıkarıldı. Sarıoğlan, “Ben 3 aydır maaşımı bile çekmiyorum, kimden niye borç isteyeyim? Bu sadece sendikaya üye olduğum ve faaliyet yürüttüğüm için atıldım. Şirket yönetimi 13 Ocak’ta tüm işçileri toplayarak Sendika Şube Başkanı Makum Alagöz’ün kişisel sosyal medya hesaplarını işçilere gösterip sendikayı karalayıp istifa ettirmeye çalıştı” diye konuştu.

Reklam