14 Ocak 2020 08:59

2019 TTB Behçet Aysan Şiir Ödülü Didem Gülçin Erdem’e verildi

TTB 2019 yılı Behçet Aysan Şiir Ödülü PAÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Halk Bilimi’nde Araştırma Görevlisi Didem Gülçin Erdem'e verildi.

Fotoğraf: Didem Gülçin Erdem'in kişisel Facebook hesabından alınmıştır

Reklam

2019 yılı Türk Tabipleri Birliği (TTB) Behçet Aysan Şiir Ödülü'ne, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Halk Biliminde Araştırma Görevlisi olarak görev yapan Didem Gülçin Erdem’in “Boşluklara Doğru İlerleyelim” adlı eseri değer bulundu.

144 katılımcının başvurduğu 2019 Yılı TTB Behçet Aysan Şiir Ödülü için Seçici Kurul değerlendirme toplantısı 7 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirildi. Ahmet Telli, Doğan Hızlan, Cevat Çapan, Ali Cengizkan ve Turgay Fişekçi’den oluşan TTB Behçet Aysan Şiir Ödülü Seçici Kurulu, “Genç kuşağın özgün seslerinden” olarak değerlendirdikleri Didem Gülçin Erdem’i “Boşluklara Doğru İlerleyelim” adlı eseriyle ödüle değer buldu.

Oy birliğiyle karar alan Seçici Kurul, Erdem’in ödüle değer görülmesini “Yeni modern şiirin bir hamlesi olarak ben’in özne olma hallerini deşimliyor. Merak ve hayret duygusunu yitiren gerçekliğe karşı bireyin eylemli olma halini öne çıkartarak kimlik serüvenini şiirinin başat izleği olarak sunuyor” gerekçesiyle açıkladı.

"BU ÖDÜLÜ ALMAK BENİM İÇİN ONURDUR"

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Halk Bilimi’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yapan Didem Gülçin Erdem sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duygularını anlattı. Erdem, “Boşluklara Doğru İlerleyelim”, Doğan Hızlan, Cevat Çapan, Ahmet Telli, Ali Cengizkan ve Turgay Fişekçi’den oluşan seçici kurul tarafından ödüle layık görüldü. Behçet Aysan’ın adını taşıyan bir ödülü alıyor olmak benim için onurdur” ifadelerini kullandı. 

Didem Gülçin Erdem daha önce de 2008 Ali Rıza Ertan Şiir Ödülü’nde “Başarı” Ödülü’ne, 2009 Homeros Şiir Ödülü’ne, 2009 Memet Fuat Genç Şiir Ödülü’ne ve 2009 Arkadaş Z. Özger ‘Juri Özel Ödülü’ne layık görülmüştü. Ayrıca genç şair Erdem’in Perdesiz, Olmayanım İçinizde ve Boşluklara doğru İlerleyelim adlı eserleri bulunmakta. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam