14 Ocak 2020 08:33

Antep Valisi başarısızlığı Suriyeli öğrencilere bağladı: Başarısızlar sınava girmesin

Gaziantep Valisi, LGS’deki başarısızlığı Suriyeli mültecilere bağladı: Sınava giren öğrenciler içinde Suriyelilerden tutun da hiç okumaya niyeti olmayan öğrenciler de var.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Gaziantep Valisi Davut Gül, Antep’teki eğitim başarısının düşüklüğünü Suriyeli mülteci çocuklara bağladı ve  sınavda başarılı olamayacağı düşünülen öğrencileri sınava girmemeleri yönünde ikna etmek istediklerini anlattı. 

Milli Eğitim Bakanlığının verilerine göre, 2019 yılında düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı’nda Antep’ten yalnızca 17 öğrenci tam puan alabildi. Sorulara verilen doğru yanıt sayısına göre ise Türkiye sıralamasında Antep 66’ncı sıraya yerleşti. Antep’teki öğrencilerin LGS’deki net ortalaması ise 30,94 oldu.

Bu sonuçlar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilerle bir araya gelen Gaziantep Valisi Davut Gül’e soruldu.  

“BAŞARILI OLAMAYACAĞI DÜŞÜNÜLEN ÖĞRENCİLERİN SINAVA GİRMEMELERİ KONUSUNDA İKNASI”

BirGün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre; Vali Gül, sınavda başarılı olamayacağı düşünülen öğrencileri sınava girmemeleri yönünde ikna etmek istediklerini anlattı. Merkezi sınav puanı ile bir liseye yerleşen öğrencilerin, sınava giren öğrencilerin yalnızca yüzde 10’unu oluşturduğunu belirten Gül, “Sınavı kazanamayacaklar sınava girdiği zaman ilin de başarısı düşüyor” diye konuştu. 

“SURİYELİ ÇOCUKLAR DA VAR

Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öğrencilerin yüzde 10’u sınavla öğrenci alan okullara giriyor. Sınava ne kadar öğrenci girerse girsin sadece yüzde 10’u yerleşebiliyor. Bunların yüzde 100’ü sınava girdiğinde başarı durumunuzla ilgili farklı bir şey çıkıyor. Çok iyi rehberlik yapıp sınava girecek öğrenci sayısını düşürürsek başarı sıramız 20 puan artar. Sınava girenler içinde Suriyeli öğrencilerden tutun da hiç okumaya niyeti olmayan bir sürü öğrenci var. Biz de bu sene çocukların olabildiğince az kısmının sınava girmesini önereceğiz, bunu istiyoruz.” (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Dünya üzerindeki en eski madde keşfedildi: 7 milyar yaşında

SONRAKİ HABER

Sanayi üretimi aylık yüzde 0,7 arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...