13 Ocak 2020 13:38

Personel AŞ: İlave ödeme gayretinde olmasaydık bu eylem olmazdı

Personel AŞ yönetim kurulu başkanı Murat Aydın, Personel AŞ'nin işçilere borcu olmadığını söyledi, "İlave ödeme gayretinde olmasaydık bu eylem de olmazdı” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Dilek OMAKLILAR
İzmir

Karşıyaka Belediyesi şirketlerinden Personel AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Aydın, geçtiğimiz günlerde belediye işçilerinin yapmış olduğu eylem ve açıklamalarına ilişkin gazetemize ulaşarak açıklamalarda bulundu.

Personel AŞ’nin şu an işçilerine borcu olmadığını ifade eden Aydın, Personel AŞ işçilerinin ücretlerini alamaması gibi bir durum olmadığını belirtti.

Aydın, “İmzalan toplu iş sözleşmemiz ekim ayında yürürlüğe girdi. Bu kararnameyle hazırlandı. Bir çatı sözleşmesi olmasına rağmen işçilerin kazanımlarını arttıran bir sözleşme. Ancak Güvenlik işçileri bu toplu sözleşmeden faydalanamadı, işkolları farklı olduğu için” dedi.

Aydın, “Belediye Başkanımızla işçilerinin durumunu iyileştirmek için gıda yardımında bulunduk, 1 Mayıs-29 Ekim’de uygulanacak şekilde ama güvenlik işçilerine ödeyemedik. Çünkü TİS onları kapsamıyordu. Bunu Genel İş ile konuştuk ama sadece TİS dışında onlarla yaparsak kusurlu olurduk. Bu 300 lirayı tüm işçilere ödeyelim dedik. Protokol yapmak istedik ancak Genel İş istemedi. Genel İş üyesi olmayan işçilerin aidat ve dayanışma aidatı ödememelerinden kaynaklı kabul etmedi” dedi.

İlave ödeme yapabilmek için sendikalarla tartıştıklarını ifade eden Aydın, “1 lira ödeme borcu yok, maaşları ikramiyeleri gıda desteği bunlarda da sıkıntı yok. Personel AŞ’de çalışan iki ayrı iş kolu var, genel hizmet ve güvenlik olarak. İlave ödeme gayretinde olmasaydık bu eylem de olmazdı” dedi.

Reklam