13 Ocak 2020 12:14

Siyasette “FETÖ” tartışması sürüyor, araştırma komisyonu önerisi reddedildi

CHP, “FETÖ”nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması için TBMM'de araştırma komisyonu kurulması önerisi verdi. Komisyonun kurulması AKP tarafından reddedildi.

Fotoğraf: Volkan Furuncu/AA

Paylaş

CHP’nin “FETÖ”nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması için TBMM'de araştırma komisyonu kurulması önerisine AKP’den ret yanıtı geldi. CHP, “FETÖ”nün siyasi ayağının ortaya çıkmadığını yineledi.

AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, TBMM’de “Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”ne ilişkin bilgi verdikten sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Mehmet Muş, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş’ın ‘Devran’ isimli kitabının okuma tiyatrosunu izlemek üzere bir araya gelmesine ilişkin soru üzerine, “O fotoğraf karesinde olanların hepsini Diyarbakır annelerinin yanına gidip, o gerçekle yüzleşip, bunu o annelere reva görenlere ortak bir tepki koymaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. CHP’nin, “FETÖ”nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması için TBMM’de araştırma komisyonu kurulması için verdiği önergeye ilişkin Muş, CHP’nin siyasi bir propaganda yapmak istediğini savunarak, “Darbenin üzerinden 4 yıl geçti, böyle bir önerge veriyor. Bir siyasi propaganda olarak bunu kullanmak istiyor. Biz FETÖ ile çetin bir mücadele veriyorken CHP'den tek kelime duymadık. Ellerinde bu anlamdaki bilgileri ilgili yerlere ulaştırmalarını arzu ediyoruz” dedi.

“FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI ORTADA YOK’

Partisinin MYK toplantısı sonrasında açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamaları ve CHP’nin “FETÖ”nün siyasi ayağının araştırılması önerisiyle ilgili de konuştu. Önergenin henüz Meclis Genel Kuruluna gelmediğini belirten Öztrak, “Eğer sayın Bahçeli, ortağı ile birlikte FETÖ'nün siyasi ayağıyla ilgili önerge verecekse bizim meclis grubumuz bunu genel kurula indirmezler. Ama bekliyoruz, kendilerinin bir çoğunluk problemi yok. Bize güvenmiyorlarsa gerekirse çekimser kalırız. Getirsinler şu önergeyi, görelim bakalım Cumhur İttifakı içinde birbirlerine olan bağlılıkları ne kadarmış. Bir tek FETÖ'nün siyasi ayağı ortada yok. Bunun bir an önce ortaya çıkarılması gerekiyor. Sayın Bahçeli anlayabildiğimiz kadarıyla bunun sıkıntısını görüyor. Getirsinler kendi önergelerini, samimilerse bunu araştırsınlar” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir gazeteye verdiği demeçte, “FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin bu düzeyde bir mücadele yapıldığı ve sonuç alındığı söylenemeyecektir. Devleti bu çeteden arındırırken, siyaset kurumunun da bu illetten temizlenmesi elzemdir” açıklaması yaptı. Bahçeli’nin sözlerinin ardından harekete geçen CHP Grup Başkan Vekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç, “FETÖ’nün siyasi ayağı”nın ortaya çıkarılması için TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını talep etti. 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden geçen 3,5 yıla karşın “FETÖ”nün siyasi ayağının açığa çıkarılamadığının ifade edildiği önergeyle TBMM’nin örgütün siyasi ayağını açığa çıkarak araştırmanın yapılmasını istedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Perşembeden pazara karın tokluğuna…

SONRAKİ HABER

İTÜ öğrencileri: Soruşturmalar geri çekilsin, kâr gütmeyen kantin açılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...