14 Ocak 2020 00:01

Antepli işçiler: Jest yapmak istiyorsanız vergi almayın

İşçilerin asgari ücrete düşük zam yapılmasına tepkisi dinmiyor. Antepli işçiler, asgari ücretin vergi dışı bırakılmasını istiyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Umut YEĞİN
Deniz KAR
Antep

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un asgari ücrete yapılan zammın ardından patronlara yapılan 75 liralık desteğin “Asgari ücret desteği işçiye jestimizdi” diye açıklaması tepki çekmeye devam ediyor. Gaziantep Başpınar Organize Sanayi’de çeşitli iş kollarında çalışan işçiler, “Jest değil hakkımızı istiyoruz. Jest yapacaksanız asgari ücretten vergi almayın” diyor.

75 liralık desteğin patronların yükünü hafifletmek üzere yapıldığını ve işçilerle alay edildiğini söyleyen Mehmet, “Devlet olarak eğer samimiyseniz asgari ücret üzerinden aldığınız vergiyi almaktan vazgeçin. O zaman işçiye gerçekten jest yapmış olursunuz. Bu durum işverenlere yapılan bir destek oldu. Onlara yapılan jest oldu. Bizlere değil” dedi.

"BU BÖYLE GİTMEZ, GİTMEMELİ"

Başka bir fabrika işçisi Halil ise hiçbir jest göremediklerini söyleyerek şöyle devam etti: “Bizim aklımızla dalga geçip, aptal yerine koyuyorlar. Biz bunun farkındayız. Şu anda AKP’li olanı, MHP’lisi, CHP’lisi herkes bunun farkında. Bu böyle gitmez, gitmeyecektir. Bu gidiş eninde sonunda bir patlak verecek ve onlar o zaman ‘jest’i görecekler” şeklinde konuştu.

"JEST DEĞİL, HAKKIMIZI İSTİYORUZ"

Bir başka işçi Ömer ise iktidardan jest değil, emeklerinin karşılığını istediklerini belirterek, “Ben 18 yaşında bir gencim. Lise mezunuyum. Üniversite öğrencisi olmam gerekirken, maddi sıkıntılardan ötürü çalışmak zorunda kaldım. Devlet bütçesinden bana yapılan 75 TL’lik ‘jest’ için günde 8 saat çalışıp eğitim hayatımdan ve hayallerimden vazgeçiyorum. Çünkü yumurta ile asgari ücreti karşılaştıran bir Ekonomi Bakanımız var. ‘Bir aile simit-çay tüketirse asgari ücret her ay rahatlıkla yeter’ diyecek milletvekillerimiz var. Yani uzun uzun lafın kısası biz ‘jest’ değil, hakkımızı istiyoruz” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Dr. Serap Altekin: Politik ve ekonomik krizler intiharı tetikliyor

SONRAKİ HABER

Perşembeden pazara karın tokluğuna…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...