13 Ocak 2020 09:21

Kayseri’de işçiler Evrensel'in 25. yılı için bir araya geldi

İşçilerin Evrensel'i konuştuğu toplantıda “En çok işçiler okumalı, en çok işçiler yazmalı” denildi; bir oku, bir okut kampanyasına çağrı yapıldı. (Temsili fotoğraf kullanılmıştır.)

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kayseri’de gazetemiz Evrensel’in 25. yılı kapsamında işçiler bir araya geldi. Gazetenin, işçi sınıfının mücadelesindeki önemine vurgu yapılan toplantıda bir oku, bir okut kampanyası konuşuldu, “Evrensel’i en çok işçiler okumalı, Evrensel’e en çok işçiler yazmalıdır” denildi. 

“GERÇEKLERİ EVRENSEL İLE ANLATMAMIZ GEREKİYOR”

Farklı işkollarından bir araya gelen işçiler, işyerlerinde yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Bir metal işçisi çalıştığı işyerinde işten atmaların olduğunu söyledi. Metal işçisi, “İşçileri işten atarak korkutmaya çalışıyorlar. Sesimizi duyuracağımız gazetemiz var. Ayrıca iktidarın gazetesi ve medyası ekonominin iyi olduğunu söylüyor. Evrensel ise gerçekleri yazıyor. Ekonomimiz iyi falan değil, gerçekleri Evrensel ile anlatmamız gerekiyor” dedi.

“BİR OKU, BİR OKUT KAMPANYASI”NA DESTEK 

“Bir oku, bir okut” şiarıyla başlatılan kampanyaya destek verilmesi gerektiğini söyleyen bir işçi, “En çok Evrensel’i işçiler okumalı. Hatta en çok işçiler yazmalıdır. Yaşadığımız sorunlarımız karşısında neler yaptığımızı, yapabileceğimizi hem Türkiye’nin başka bir ilindeki işçilere aktarmak, hem de başka bir ilden işçilerin deneyimini edinmek için biz işçiler okumalıyız ve yazmalıyız” diye konuştu. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İranlı Yazar Rahmani: İran’da halk hareketi yeni bir ivme kazanacak

SONRAKİ HABER

Ankara Üniversitesinde öğrencilere silah ve palayla saldıranlara ödül gibi ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...