13 Ocak 2020 08:56

Mersin’de Ginko Bilim Atölyesi: Karanlıkların içinde ışık

Mersin’in Tarsus ilçesinde Doç. Dr. Mehmet Bona ve Prof. Dr. Atabay Düzenli’nin katılımıyla bilim atölyesi düzenlendi. Atölyeye liseli gençlerin ilgisi yoğun oldu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Mersin’in Tarsus ilçesinde, liselilerin düzenlediği bilim atölyesi, Doç. Dr. Mehmet Bona ve Prof. Dr. Atabay Düzenli’nin katılımıyla Antik Sahaf Kitapevinde gerçekleşti.

Evrime meraklı çok sayıda gencin buluştuğu etkinlikte konuşan Mehmet Bona; “Darwin’in En Güzel Bitkileri” kitabını çevirdikten sonra birçok şeyi bilmediğini fark ettiğini söyledi. Bilimsel teorinin bir gün çürütülebilme ihtimali olduğunu ifade eden Bona, bilimi hurafeden ayıran en önemli noktanın bu olduğunu vurguladı. Atabay Düzenli ise gençlerin bilimle donandığı ölçüde sağlam bir gelecek yaratabileceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından liseli gençler atölyeye ilişkin görüşlerini paylaştı. Sesim Sarpkaya Fen Lisesi öğrencisi Esra, atölyenin onun açısından çok öğretici olduğunu ve bilimsel yayınlara olan ilgisinin arttığını vurguladı.

Sesim Sarpkaya Fen Lisesi öğrencisi Elif ise atölyeye katılımın artması gerektiğini ifade etti.

Atölye çalışmasına ilk kez katılan Hacı Sabancı Anadolu Lisesi öğrencisi İdil ise bundan sonra Ginko Bilim’in bütün kitaplarını okuyacağını ve katıldığı için bilime ilgisinin arttığını söyledi.

Şisecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Murat da etkinliğin kendisi için çok faydalı olduğunu belirtti. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mülkiye öğrencileri, SBF’ye silah doğrultan M.A.V’nin asistan olmasına tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

İranlı Yazar Rahmani: İran’da halk hareketi yeni bir ivme kazanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...