13 Ocak 2020 06:27

Kar topu oynarken vücudunda yara oluşan öğrencinin babası: Ne olduğunu merak ediyoruz

Afyonkarahisar'da okul bahçesinde kar topu oynarken vücutlarında yara oluşan öğrencilerden birinin babası: Ne olduğunu merak ediyoruz. Resmi bir kurumun bize uygun bir açıklama yapmasını istiyoruz.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Afyonkarahisar'da okul bahçesinde kar topu oynarken vücutlarında yara oluşan öğrencilerden 2'nci sınıf öğrencisi çocuğun babası Fahrettin Coşkun, “Resmi kurumlara zaten müracaat ettik. Geçerli bir şey söylenmiyor ama bunun cevabını mutlaka istiyoruz. Merak ediyoruz ne kullanıldı, neden bu hale geldi? Madem öyle bir durum yok, bir hata yok. Ne olduğunu merak ediyoruz. Resmi bir kurumun bize uygun bir dille açıklama yapmasını istiyoruz" dedi.

10 Ocak günü Afyonkarahisar il merkezi Dumlupınar Mahallesi'nde bulunan Şemsettin Karahisari Ortaokulu ile Atatürk İlkokulu'nun ortak kullanımında olan bahçede kar topu oynayan ilkokul 1 ve 2'nci sınıf öğrencisi olduğu belirtilen 9 çocuğun vücutlarında, kaşıntıyla birlikte yanıklar oluştu. Aileleri tarafından hastanelere götürülen öğrencilerden 7'si tedavilerinin ardından taburcu edildi. 2 çocuğun tedavisi Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi'nde sürerken olayla ilgili Afyonkarahisar Valiliği tarafından adli ve idari soruşturma başlatıldı.

“SADECE YANIK OLDUĞU BELİRTİLDİ”

Olay sonrası ayaklarında yara oluşan 2'nci sınıf öğrencisi çocuğun babası Fahrettin Coşkun, çocuğunun arkadaşlarıyla kar topu oynadıktan sonra sınıfa gittiğini anlattı. Sınıfta öğretmenlerinin çocuklara çoraplarının ıslak olup olmadığını sorduğunu aktaran Fahrettin Coşkun, “Çorabını çıkarıp ayağına baktığında, yara görmüş ve eşime haber vermiş. Bunun neden olduğunu merak ediyoruz. Herhangi bir resmi kurumdan açıklama yapılmasını bekliyoruz. Hastaneden de fazla tatmin edici bir şey söylenmedi. Sadece yanık olduğu belirtildi. Antibiyotik kremle beraber rapor vermeye gerek duymadan gönderdiler” dedi.

“RESMİ KURUMLARA MÜRACAAT ETTİK”

Coşkun şöyle devam etti: “Daha ağır sonuçlar da olabilirdi. Allah korusun herhangi bir çocuğun gözüne gelebilirdi, kar yiyebilirdi. 50'nin üzerinde çocuk olduğu söyleniyor ama resmi kayıtlarda 7 veya 8 çocuk olduğunu duyduk. 50'den fazla çocuğun bu sebepten dolayı yaralandığını öğrendik. Resmi kurumlara zaten müracaat ettik. Geçerli bir şey söylenmiyor ama bunun cevabını mutlaka istiyoruz. Merak ediyoruz ne kullanıldı, neden bu hale geldi? Madem öyle bir durum yok. Bir hata yok. Ne olduğunu merak ediyoruz. Resmi bir kurumun bize uygun bir dille açıklama yapmasını istiyoruz" diye konuştu.

Olayın ardından bugün okulda yeniden ders başı yapıldı. Okulun bahçesindeki törenin ardından öğrenciler sınıflara girdi. Okulun bahçesinde kar birikintileri bulunması dikkati çekti. Veliler konuyla ilgili konuşmaktan kaçınırken, okul yönetimi görüntü almak isteyen gazetecileri engelledi. (Afyonkarahisar/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'ın memleketinde halk Gürgen HES projesini yargıya taşıyor

SONRAKİ HABER

Adli Tıp Kurumu, Kemal Kurkut’un "seken mermiyle" öldüğü konusunda ısrarcı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...