13 Ocak 2020 05:55

"Belediyelerin internet hizmetleri İçişleri Bakanlığı kontrolüne geçecek" iddiası

Belediye Yazılım Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BEYSİAD) Başkanı Mehmet Özyirmidokuz, belediyelerin internet hizmetlerinin İçişleri Bakanlığı kontrolüne geçeceğini iddia etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi | Fotoğraf: Darwinek/Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Paylaş

Yerel seçimlerin ardından ülke genelindeki belediyelerin büyük bölümünde ağırlığını kaybeden AKP'nin, muhalif belediyeleri kontrol altına almak için yeni bir hamle daha yaptığı iddia edildi. 

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre; Belediye Yazılım Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BEYSİAD) Başkanı Mehmet Özyirmidokuz, halen belediyelerin ayrı ayrı yürüttüğü internet hizmetlerinin tek elden İçişleri Bakanlığı'na geçeceğini, yeni yöntemle birlikte Ankara, İstanbul ve İzmir büyükşehir belediyeleri de dahil tüm belediyelerdeki verilerin İçişleri Bakanlığın kontrolüne gireceğini iddia etti. 

Özyirmidokuz, yeni sistemin devreye girmesiyle muhalefet partilerinin yönettiği belediyelerin kendi projelerini uygulayamayacağını, merkezden gelen projelerle halka hizmet sunmak zorunda kalacağını, belediye ve halka ait bilgilerin ise belediyelerden alınıp direkt bakanlığa verileceğini bildirdi.

İktidarın hazırladığı Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı'na göre, muhalefet ya da iktidarın yönetiminde olduğuna bakılmaksızın ülke genelindeki tüm belediyelerin internet üzerindeki hizmetleri, iktidarın kontrolündeki tek veri tabanından ve ortak altyapıdan yönetilecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Abhazya Devlet Başkanı Raul Hacimba istifa etti

SONRAKİ HABER

Erdoğan'ın memleketinde halk Gürgen HES projesini yargıya taşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...