"Gülistan kaybolmadan önce Abakarov tarafından darbedildi" iddiası

Dersim'de günlerdir haber alınamayan Gülistan Doku için ailesi ve arkadaşları açıklama yaptı. Gülistan ile son görüşen kişi olan Zaynal Abakarov tarafından darbedildiği belirtildi.

13 Ocak 2020 03:12
Son Güncellenme Tarihi: 13 Ocak 2020 14:46
Paylaş

Orhan KURUL
Dersim

Dersim'de Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Gülistan Doku'dan 9 gündür haber alınamıyor. Doku’nun ailesi Dersim Barosunda Baro Başkanı Kenan Çetin ile birlikte basın açıklaması yaptı. Aile adına konuşan Aygül Doku “Ailesi olarak öncelikli isteğimiz Gülistan’nın sağ olarak bulunmasıdır. Fakat başına bir şey gelmiş ise de akıbetinin en kısa zamanda ortaya çıkmasını istiyoruz.” dedi. Açıklamada konuşan Baro Başkanı Çetin, şüpheli durumunda ki Zaynal Abakarov’un kaçtığına dair belgelerin olmadığını söyledi. Munzur Üniversitesi’nde ‘Gülistan Doku nerede?’ demek için eylem yapan öğrenciler adına yapılan açıklamada konuşan üniversite öğrencisi Damla Çınar “Gülistan kaybolmadan bir gün önce Abakarov tarafından darbedildi” dedi. 

DOKU’NUN ABLASI: BAŞKA AİLELERİN YÜREĞİ YANMASIN

Dinar Köprüsü’nde ona ait olduğu iddia edilen bir makas ve pazar günü 16:26'da Zaynal Abakarov’la yapılan 4 saniyelik bir arama dışında ellerinde sonuca götürecek bir delilin bulunmadığını aktaran Aygül Doku, “Bu noktada Dersim halkının ve bütün Türkiye’nin bu konu ile ilgili alaka, hassasiyet ve duyarlığını görüyor ve Gülistan bulunana kadar devam edeceğine yürekten inanıyor ve güveniyoruz. Gülistan’ın yüreği yanmış ailesi olarak başka Gülistanların kaybolmaması ve başka ailelerin yüreğinin yanmaması için bütün insanları daha da duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi. Aygül Doku, kamuoyu, basın ve bütün kurumların kesin, somut, kafa karışıklığı oluşturmayacak bilgi ve belgelerin aileyle paylaşılmadan paylaşılmamasını istedi.

"SAĞLIKLI SONUÇ İÇİN BİLGİ KİRLİLİĞİ OLUŞTURULMASIN"

Açıklamada konuşan Dersim Baro Başkanı Kenan çetin, Dersim’deki diğer kurumlarla, savcılıkla ve kollukla iletişim halinde olduklarını söyleyerek “Arama çalışma faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. Gülistan’ın sağ bulunması hepimiz açısından önemlidir. Bu anlamda çaba içerisinde olan herkes bilgi kirliliği oluşturmadan buraya odaklanırsa dosya daha sağlıklı bir sonuca ulaşacaktır. Bize somut, kesin bilgiler geldikçe basın ile paylaşacağız. Daha çok somut bilgiler üzerinden yürümek doğru olandır. Hassas bir konu. Farklı varsayımsal bilgiler bizi asıl noktadan uzaklaştırabilir” dedi.

ÇETİN: ABAKAROV’UN KAÇTIĞINA DAİR BELGE YOK

Zaynal Abakarov’un kaçtığı şüphesine ilişkin şüphe doğrultusundan gerekli başvuruların yapıldığını belirten Çetin “Bizde kaçtığına dair bir bilgi yok. Aileyle birlikte başsavcılıkla görüştük” dedi. Çetin, Abakarov’un gözaltına alınması ve ailenin de ifadelerinin tekrardan alınması için gerekli başvuruları yaptıklarını söyledi. Doku’nun kaybolduğu gün yapılan 4 saniyelik telefon görüşmesine ilişkin de ilgili birimlere yazıların yazıldığını sonucun birkaç gün içerisinde açıklanacağını tahmin ettiklerini söyledi.

VALİ SONEL: ABAKAROV GÖZETİM ALTINDA

PİRHA’nın haberine göre ise Gülistan Doku’nun en son görüştüğü tespit edilen Zaynal Abakarov’un yurtdışına kaçtığı yönündeki iddialar üzerine Doku ailesi, Vali Sonel ve Emniyet müdürüyle görüştü. Bu görüşmede aileden edinilen bilgilere göre Vali Sonel’in kendilerine Zaynal Abakarov’un yurt dışına kaçmadığını, yeterli delil bulunamamasından kaynaklı gözaltına alamadıklarını ve şu anda gözetimleri altında olduğu bilgisini paylaştığı belirtildi.

GÜLİSTAN’IN ARKADAŞLARI: BİR ŞEYLER GİZLENİYOR

Öte yandan Munzur Üniversitesi öğrencileri de üniversite içerisinde “Gülistan Doku nerede?” demek için eylem yaptı. Eylemde öğrenciler adına konuşan Damla Çınar, yeni bilgilerin ortaya çıktığını söyleyerek “Gülistan kayıp olmadan önceki gün çalıştığı yerde tanıştıkları ve bir süredir ilişikleri olduğu bilinen Zaynal’in evli olduğunu öğreniyor bunun üzerine Zaynal, Gülistan’ı polis olan babası ve annesinin yanına götürüyor 1 buçuk saate yakın görüşüyorlar ve Gülistan, evlerinden ayrılıyor. Biraz yürüdükten sonra, Atatürk Mahallesi’nde, yol kenarında Zaynal, 06 plakalı bir araçla gelip, Gülistan’a arabaya binmesini söylüyor. Gülistan binmeyince Zaynal, onu darbederek araca zorla koymaya çalışıyor. Çevredekilerin aramasıyla gelen polis, Gülistan’ın o an şikayetçi olmadığı için bir şey yapmadıklarını söylüyor. Bizler Gülistan’ın arkadaşları olarak bir şeylerin gizlendiğinin farkındayız. Bundan dolayı sesimiz duyurmak için eylemler yapıyor açıklamalarda bulunuyoruz. Fakat arkadaşlarını arayan gençlere kolluk kuvvetlerinin açıklama yapmak yerine cevabı eyleme biber gazi ve tazyikli su ile müdahale etmek oluyor. Bizler arkadaşları olarak ne olursa olsun Gülistan bulunana kadar onun sesi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

REKTÖR İPEK: YAKINDAN TAKİP EDİYORUM

Açıklamanın ardından Rektörlüğün önüne yürüyen öğrenciler gelen öğrenciler "Rektör bilgi ver" diye slogan attı. Daha sonra öğrencilerin yanına gelen Rektör Ubeyde İpek “Ben sizin için buradayım ve Gülistan öğrencimiz için buradayım. Gülistan’ın bulunması için bütün süreci yakından takip ediyorum ve bu noktada yapılması gereken her türlü izlemi, takibi ve araştırmayı devletin bütün birimleri yapıyor. En ufak ipucunun bile üzerine titizlikle gidiliyor” diye konuştu.

GÜLİSTAN'IN ARKADAŞLARI YURTTA DA EYLEM YAPTI

Gülistan'ın arkadaşları gece de Kredi Yurtlar Kurumunun (KYK) öğrenci yurdunda "Dersim uyuma Gülistan'a sahip çık", "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganları ile eylem yaptı. Öte yandan yurt eylemleri tüm kente yayılırken, Dersim halkı evlerinden ıslıklarla, sloganlarla öğrencilerin eylemine destek verdi.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İngiltere, Almanya ve Fransa'dan ortak İran açıklaması

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsmailağa Cemaatine ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...