08 Ocak 2020 07:50

Körfez halkı hafriyat sahasında heyelan tedirginliği yaşıyor: Önlem alınsın

Körfez'de hafriyat döküm alanında meydana gelen toprak kayması, Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde yaşayanları tedirgin ediyor. Bölge halkı önlem alınmasını istedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki hafriyat döküm alanında meydana gelen toprak kayması, Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde yaşayanları tedirgin ediyor. Mahalle halkı, heyelana karşı bir an önce önlem alınmasını istedi.

DHA'da yer alan habere göre, Körfez'e bağlı Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nin Kurudere mevkisinde, konut alanlarının yakınında oluşturulan hafriyat alanı, bölge halkını endişelendiriyor. Yükseltisi olan ve neredeyse her gün onlarca kamyondan hafriyatın döküldüğü alanda, yoğun yağışlarda yumuşayan toprak nedeniyle heyelan meydana geliyor.

"ÖNLEM ALINMASI LAZIM, KORKUYORUZ"

Mahalleli Abdürrahim Güzel, bölgede bir an önce önlem alınması gerektiğini söyleyerek, "Zaman zaman toprak kayması oluyor. Özellikle yoğun yağmur yağdığında kayma oluyor. Mahalle halkı olarak korkuyoruz. Yoğun yağışlarda tehlike olacak. Bir şey olduktan sonra önlem almanın anlamı yok. Bir an önce yetkililerin önlem alması lazım" dedi.

Toprak kaymasından tedirgin olan mahalleliden bazılarının, geceleri uyuyamadığını belirten Ahmet Özdemir ise "Mahallemiz toprak kayması nedeniyle sıkıntıda ve zaman zaman toprak kayması meydana geliyor. Mahallemizde tedirginlik yaşanıyor. Bir an önce önlem alsınlar. Her an bir şey olur, diye bazıları geceleri uyuyamıyor" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

GSS prim borcunu ödeyemeyenlere sağlık hizmeti sürecek

SONRAKİ HABER

Dünyadan İran'ın füze saldırılarına tepki ve kınamalar geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa