09 Ocak 2020 09:44
Son Güncellenme Tarihi: 09 Ocak 2020 09:45

Adana'da çığ düştü, 2 işçi yaşamını yitirdi

Adana'nın Pozantı ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle çığ düştü. 1 işçi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralı kurtarıldı. Kayıp 1 işçinin de cansız benine ulaşıldı.

Fotoğraf: Onur Can Bulat/AA

Paylaş

Adana’nın Pozantı ilçesinde maden işçisi Yasin Kılıç'ın yaşamını yitirdiği 2 kişinin ise yaralı kurtarıldığı çığda, kaybolan 1 kişinin kurtarılması için sevk edilen ekipler, yolun karla kaplanması nedeniyle bölgeye ulaşamadı. Karla kaplı yolların açılmasının ardından bölgeye ulaşan ekipler, kurtarılan 2 kişi ile hayatını kaybeden işçinin cenazesini hastaneye getirdi. Kayıp işçi Veli Bektaş'ın cansız bedenine 9 Ocak günü öğlen saatlerinde ulaşıldı.

7 Ocak günü saat 17.30 sıralarında Pozantı ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Çamlıbel Mahallesi Çatalsınır mevkiindeki krom madeninde çalışan kepçe operatörü, kar nedeniyle kapanan yolu açmak için aracıyla hareket etti. Uzun süre kepçe operatöründen haber alamayan iş arkadaşları Yasin Kılıç, Eray Minik ve ismi öğrenilemeyen bir işçi, kendisini aramak için yola çıktı. Madenden çıktıktan kısa süre sonra işçilerin üzerine çığ düştü. Madende çalışanların müdahalesi ile çığ altında kalan işçilerden kepçe operatörü ile arkadaşı Eray Minik, kısa sürede kurtarılırken, Yasin Kılıç'ın ise cansız bedeni çıkarıldı. Bir işçiye ise ulaşılamadı.

Maden çalışanların ihbarı üzerine çok sayıda AFAD, jandarma, itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye gönderildi. Kar yağışının şiddetini artırması ve yolun karla kapalı olması nedeniyle kurtarma ekipleri yolda kaldı. Bunun üzerine polis ekipleri, bölgeye çıkan yolu trafiğe kapattı. Karla kaplı yolun açılması için bölgeye ilave iş makineleri gönderildi. İş makineleri, kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu öğrenilen bölgede, yol açma çalışmalarına başladı.

Ekiplerce yolların güçlükle açılmasının ardından, kurtarılan Bekir Çalım ile Eray Mimik, 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulansla Pozantı 80. Yıl Devlet Hastanesine getirildi.

Çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden Yasin Kılıç'ın cenazesi de hastane morguna konuldu.

Kayıp işçi Veli Bektaş'ın cansız bedenine de 9 Ocak günü ulaşıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ruhani: ABD'liler Süleymani'yi öldürerek büyük bir stratejik hata yaptı

SONRAKİ HABER

Kafasına reklam panosu düşen yurttaş yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...