06 Ocak 2020 16:45

Ford işçileri: Holdinglerin sırtı yere gelmesin diye olan biz işçilere oluyor

Ford'da çalışan işçiler, Evrensel'e yazdıkları mektupla Temsa işçisine destek mesajı gönderdi, "Orada yaşananlar hepimize ders olmalı" dedi.

Fotoğraf: Ford Otosan Basın Bülteni

Paylaş

Bir grup Ford işçisi
Kocaeli

Ford işçileri olarak Temsa işçilerinin yanındayız. Temsa’da yaşanan bu süreç hepimize bir ders olmalı. Hileli satış, siyasi oyunlar, patronların kendini aradan sıyırdığı, sendikanın etkili bir şey yapmadığı, işçilerin mağdur edildiği görünüyor buradan bakınca.

Temsa’da olanları düşününce orada sınıf kardeşlerimizin emeği, işi, evine götürdüğü ekmeği nasıl hiçe saymaya çalıştıklarını görüyoruz. Nursan işçisi bir arkadaşın mektubunda bahsetmiş olduğu gibi bugün git yarın gel demek, sendikadan, partilerden bir şey beklemek, bir sonuca ulaştırmıyor. Bugün Temsa işçilerinin ihtiyacı olan birlikte fabrikayı terk etmeden, gelişmeleri gözeterek hareket etmektir. Sendikayı, patronları, siyasileri bir şey yapmaya zorlayacak olan da sizlerin birliğidir. Bu sadece Temsa işçilerini değil, onların ailelerini, yan sanayisini, Adana’yı, Türkiye’yi, tüm metal işçilerini etkileyen bir durum. Bugün Temsa işçisine yapılanın yarın Ford, Man, Renault işçisine yapılmayacağı ne malum?

Koskoca holdingler işçilerin üç kuruşluk ücretlerine, ikramiyelerine, tazminatlarını gözünü dikmiş durumda. Kendilerine ait borçları ödememek için bin bir türlü tezgah kurup, borçları tüm vatandaşa ödettirmenin derdindeler. Bizler bu işin peşinde olmazsak veya sadece birilerinin bize bir şey vermesini beklersek avucumuzu yalarız. İşçi alacakları gördüğünüz gibi hiçbir zaman garanti altına alınmıyor, en sona bırakılıyor. Koca koca holdinglerin sırtı yere gelmesin diye olan biz işçilere oluyor.

Bugün Temsa işçisi kendi komitelerini kurup sendikayı adım atmaya zorlamalı, fabrikasını terk etmemeli. Kar kış soğuk demeden oradan sonuç alana kadar ayrılmamalıdır.

Temsa işçilerinin yanında olduğumuzu bildiriyor, Ford işçilerinden selam gönderiyoruz.

ÖNCEKİ HABER

2019 yılında zarar eden KİT'lerin başında madencilik faaliyetinde bulunanlar geldi

SONRAKİ HABER

Pertek Belediyesi Başkanı’ndan yanıt: İşçi alımlarında hakkaniyetli davrandık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...