05 Ocak 2020 09:23

Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Üniversitesideki işçi kıyımını Meclise taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Üniversitesi yemekhanesinde 49 kişinin işten çıkarıldığı iddialarını Meclise taşıdı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Üniversitesi yemekhanesinde 49 taşeron işçinin işten çıkarıldığı iddialarını Meclise taşıdı.

Cumhurbaşkanı Yardfımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Sezgin Tanrıkulu, "Yemekhanede görevini yapmayan kişilerin işten çıkarılmak üzere listesinin istendiği, amirler tarafından 33 kişilik bir liste hazırlandığı ve bu listenin değiştirilerek konu ile ilgisi bulunmayan söz konusu 49 kişinin işine son verildiği de yine basına yansıyan iddialara yönelik haberler arasındadır. Bu bağlamda; İstanbul Üniversitesi yemekhanesinde çalışan 49 kişinin işten çıkarıldığına dair haberler doğru mudur?" diye sordu.

Haberler doğruysa 49 kişinin işten çıkarılmasının gerekçesinin ne olduğunun açıklanmasını isteyen Tanrıkulu, bir kısım çalışanın emekliliğe zorlandığı, emekliye zorlanan çalışanlar haricinde ayrıca 49 kişinin işten çıkarıldığı, işten çıkarılan 49 kişi Rektörlüğe itiraz ettikleri için haklarında Rektörlük tarafından dava açıldığı ve tazminatlarının verilmediği iddialarına yanıt istedi. İddialar doğruysa isim listesini veren amirler ve isim değişikliğine adı karışan yöneticiler hakkında gerekli incelemeler başlatılıp başlatılmadığını soran Tanrıkulu, "Yaşanan hak mağduriyetlerinin giderilmesi için Rektörlük tarafından ne tür işlemler yapılacaktır?" diye sordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dikili'de mülteci botu sahil güvenlik botuyla çarpıştı: 4 ölü, 1 kayıp

SONRAKİ HABER

Ege ve Marmara'da feribot seferleri iptal edildi - 5 Ocak 2020

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...