04 Ocak 2020 14:11

CHP’den şeker fabrikası arazilerinin imara açılmasına tepki: Ranta kurban ediliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba'dan şeker fabrikalarına ait arazilerin imara açılmasına ilişkin açıklama: Şeker fabrikaları arazileri, ranta ve talana kurban edilmektedir.

Veli Ağbaba | Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba  Ağbaba, yazılı açıklamasında, 2 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı illerdeki şeker fabrikalarına ait 10 ayrı arazi için imar değişikliğine gidildiğini belirtti.

Yapılan imar değişikliği ile şeker fabrikalarına ait arazilerde ticaret, turizm, konut alanı, alışveriş merkezi gibi yapılaşmanın önünün açıldığını savunan Ağbaba, "Şeker Fabrikaları arazileri, ranta ve talana kurban edilmektedir." görüşünü savundu.

Ağbaba, şu ifadeleri kullandı:

"Biz başından beri şeker fabrikaları özelleştirmelerinin çoğunun kıymetli arazileri için yapıldığını savunduk. Bu imar değişiklikleriyle çok açıktır ki bu araziler ranta açılmış oluyor. Ticari alan ya da konut alanı olarak değiştirilen arazilerden kimler nasıl bir istifadede bulunacak bilinmiyor. Özelleştirme İdaresi bu konudaki hiçbir itirazı dikkate almadı, 'ben yaptım oldu' mantığıyla kamuya ait arazileri şahısların özel kullanımına tahsis etti. Şeker fabrikalarının satışı başından sonuna kanunsuzluklarla doludur. Şeker fabrikalarının sonu da tüm özelleştirmeler gibi rant ve peşkeşe kurban edilmek olacaktır." (AA)

ÖNCEKİ HABER

Sezai Temelli: Türkiye, İran, Rusya ve ABD, Ortadoğu’dan ellerini çekmeli

SONRAKİ HABER

Sözleşmesi yenilenmeyen sanatçılar Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa