03 Ocak 2020 08:03

KHK Platformları çalışmalarını artık İHD bünyesinde sürdürecek

KHK’li Platformları, çalışmalarını 18 ildeki İnsan Hakları Derneği (İHD) şubeleri bünyesinde sürdürme kararı aldı. 

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ihraç edilenlerce oluşturulan KHK’li Platformları, çalışmalarını bundan sonra İnsan Hakları Derneği  (İHD) bünyesinde sürdürme kararı aldıklarını duyurdu. 

Platformlar, yayınladıkları manifesto ile 18 ilde bulunan İHD şubelerinin alt komisyonları olarak faaliyet yürüteceklerini deklere etti.

Yayınlanan manifestoda, “KHK’li Platformları, meşru ve hukuk çerçevesinde bir hak arama zeminidir, hiçbir cebir ve şiddet eğilimli oluşumla ilişkilendirilemez. Platformlar, çeşitli oluşumlarca hedef gösterilen ve sindirilmeye çalışılan, toplumsal tecrit ve sosyal kıyıma maruz bırakılmış, devletin sosyal politika ve mesuliyetlerinden men edilmiş, mahrum bırakılmış derdini kimsenin dinlemediği, hukukta asla yeri olmayan ‘irtibat’, ‘iltisak’ ve manasız ‘kriterler’ gerekçe gösterilerek neredeyse hayatları ellerinden alınan çeşitli meslek gruplarından insanların bir araya gelmiş olduğu yaşam alanlarıdır. KHK’li Platformları, İHD şubesi bulunan illerde İHD bünyesi içerisinde komisyon olarak görev yapmaktadır. Bunun dışında hiçbir kişi, grup, yapı, kurum, oluşum, siyasi parti, örgüt vb. ile ve hiçbir ideolojiyle doğrudan veya dolaylı bağlantısı bulunmamaktadır” denildi.

Deklarasyonda bundan sonra Adana, Ankara, Aydın, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Antep, İstanbul, İzmir, Maraş, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin, Osmaniye, Samsun, Urfa ve Yalova şehirlerindeki İHD şubelerinin alt komisyonları olarak çalışma yürütüleceği kaydedildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da boş Doğu Ekspresi treni raydan çıktı 

SONRAKİ HABER

ABD’den vatandaşlarına Irak'ı terk etme çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa