02 Ocak 2020 14:22

ODTÜ'de Dağcılık ve Kış Sporları Kolu odasına provokatif yazılama

ODTÜ’de Dağcılık ve Kış Sporları Kolu odasına provokatif yazılama yapıldı. Yapılan yazılamada, "TGB", "RTE", "Geldik yoktunuz" ve üç hilal ifadeleri yer aldı.

Fotoğraf: ODTÜ öğrencileri

Paylaş

ODTÜ’de içerisinde on farklı topluluğun odalarının yer aldığı Baraka'da, Dağcılık ve Kış Sporları Kolu (DKSK) odasına provokatif yazılama yapıldı.

AKP Gençlik Kolları, Ülkü Ocakları, Vatan Partisi Öncü Gençlik ve TGB tarafından ODTÜ’de 26 Aralık'ta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) dekanlığı ile ODTÜ öğrencileri hedef gösterilmişti. Öğrenci toplulukları ve bölüm öğrencileri ise yaptıkları açıklamalarla saldırıların karşısında bir arada durma çağrısı yapmıştı. Bu kez de Dağcılık ve Kış Sporları Kolu (DKSK) odasına provokatif yazılama yapıldı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından topluluk duvarlara ve dolaplarına yapılan yazılamada, "ODTÜ turu yaparken buraya da uğrayalım dedik", "TGB", "RTE", "Geldik yoktunuz" ve üç hilal ifadeleri yer aldı.

ODTÜ’de 1963’te kurulan Dağcılık ve Kış Sporları Kolu, Spor Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren bir öğrenci topluluğu. 1980 senesinde kapatılan Dağcılık ve Kış Sporları Kolu, 1982 senesinde dağcılık ve kayak branşlarıyla çalışmalarına yeniden başladı. Bugün ise yıl boyunca yaptıkları düzenli antrenmanlarla ODTÜ’nün aktif topluluklarından bir tanesi.

(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barış Annesi Naciye İke hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Yargıtay kararı usulden bozdu: 2010-2011 sezonuna dair şike davası yeniden görülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...