01 Ocak 2020 17:24

Heyet Tahrir Şam ve Suriye Milli Ordusu, İdlib’de birlikte savaşmak için uzlaştı

Türkiye'nin desteklediği Suriye Milli Ordusu ile Heyet Tahrir Şam, İdlib'de Suriye ordusuna karşı birlikte savaşmak için uzlaştı.

Fotoğraf VOA

Paylaş

Suriye ordusu ve müttefiklerinin İdlib’in güneydoğusunda iki koldan ilerleyişi sonrası bölgedeki cihatçı gruplar birlikte hareket etme kararı aldı.

Türkiye'nin desteklediği Suriye Milli Ordusu (SMO, eski adıyla ÖSO) ile ve Heyet Tahrir Şam'ın (HTŞ) Suriye ordusuna karşı birlikte savaşmak için uzlaştığı aktarıldı.

BBC Türkçe'nin Enab Baladi haber sitesinden aktardığına göre, aylar süren çatışmaların ardından, Suriye ordusunun operasyonlarına karşılık vermek için masaya oturan SMO ve HTŞ uzlaştı.

Varılan uzlaşı sonucu Türkiye destekli SMO'dan yüzlerce savaşçı, HTŞ'nin hakim olduğu ve Suriye ordusunun operasyonlarının yoğunlaştığı güney ve batı bölgelerine giderek savaşa katıldı.

SMO Sözcüsü Yusuf Hammud, İdlib'de bulunan Ulusal Kurtuluş Cephesi ve SMO arasında yapılan görüşmeler sonucunda 2. ve 3. tümenden yaklaşık bin cihatçı militanın İdlib'in güneyine ve batısına yönlendirildiğini söyledi.

HTŞ'den yapılan açıklamada da, operasyonların Halep'in güneyini de kapsadığını ve SMO'nun cephede ön saflarda savaşacağı belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tunus'ta kabine listesi Cumhurbaşkanı'na sunuldu

SONRAKİ HABER

Ege Denizi'ndeki bazı vapur seferleri iptal edildi - 2 Ocak 2020

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...