31 Aralık 2019 11:00

Metrobüste bir kadını taciz eden sanığın tutuklanma talebi reddedildi

İstanbul'da metrobüste bir kadını taciz ettiği gerekçesiyle tutuksuz yargılanan F.Ö.'nün tutuklanma ve adli kontrol tedbirleriyle yargılanma talebi reddedildi. Duruşma 7 Mayıs 2020'ye ertelendi.

Saldırgan Fatih Özdemir | Ekran gürüntüsü, @kaldiracist Twitter hesabının paylaştığı videodan alınmıştır.

Paylaş

Avcılar yönüne giden metrobüste 23 Nisan 2019 tarihinde F. Ö. tarafından taciz edilen N. C. adlı kadının açtığı taciz davası görüldü. Mahkeme, metrobüs şoförü M.K.'nin tanık olarak dinlenmesi için zorla getirilme kararı çıkarırken, sanığın tutuklanma talebini reddetti.

Küçükçekmece 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya olayın mağduru N.C., tutuksuz sanık F. Ö. ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada hakim Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nden beklenen raporun gelmediğini söyledi. 

Mağdurun avukatı Gökhan Soysal sanığa önceki beyanlarında altına idrar kaçırdığını söylediğini hatırlatarak, "Daha önce toplu taşımada idrarını altına kaçırdın mı?" sorusunu yöneltti. Sanık ise “Bu konu hakkında daha önceden beyanda bulunmuştum. Daha önce herhangi bir toplu taşıma aracında boğazıma sarılma ve saldırma gibi bir durum yaşanmadığı için idrarımı altıma kaçırmadım" cevabını verdi.

Katılan avukatlar İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri'nden (İETT) olaya ilişkin görüntülerin mahkemeye sunulmasını ve sanığın tutuklu yargılanmasını istedi. Sanık avukatı ise tutuklanma isteminin reddini talep etti. Kararını açıklayan mahkeme, Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nden raporun istenmesine, olay anında İETT şoförü M.K.'nin tanık olarak dinlenmesi için zorla getirilmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca sanığın tutuklanma ve adli kontrol tedbirleriyle yargılanma talebini reddederek duruşmayı 7 Mayıs 2020 tarihine erteledi. 

"BU UTANÇ BANA AİT DEĞİL"

Duruşmanın ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'yla birlikte basın açıklaması yapan N.C., "Kışın ortasında bu davayla uğraşıyoruz. Benden bir kaç yıl önce gerçekleşen bir taciz olayında kadının 'Bu utanç bana ait değil' cümlesini hafızama kazımışım ki 'Bu utanç bana ait değil' diyebilmişim. Onların kamuoyu dediği şeye biz dayanışma diyoruz" şeklinde konuştu. 

NE OLMUŞTU?

23 Nisan’da Avcılar yönünde giden metrobüste araçta bir kadını oturan kadın, yanına gelen F.Ö.’den rahatsız oldu ve araya çantasını koydu. Temasın bilinçli olduğunu fark eden kadın, çantasını kaldırınca şahsın fermuarının açık olduğunu ve pantolonunun ıslandığını gördü. Kadının tepki göstermesi üzerine Özdemir, araçtakilerin yardımıyla metrobüsten çıkarıldı.

İddianamede sanık F. Ö.'nün, N.C'nin yanına giderek "Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" da bulunduğu ve "hakaret" ettiği ifade ediliyor. İddianamede F.Ö.'nün 3 yıl 3 aydan 9 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyor. F.Ö.'nün pantolonundaki lekenin sperm olduğu tespit edilmişti. F.Ö. ise ilk ifadesinde "Suçlamayı kabul etmiyorum. Müşteki bana bağırdı. Araç içerisindeki kalabalık üstüme gelmesinden korktuğum için altıma idrarımı kaçırdım. Pantolonumda bu nedenle ıslaklık oldu" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İÜ öğrencileri yemek zammını protesto etti: Müşteri değil, öğrenciyiz

SONRAKİ HABER

Esenyurt'ta eski savaş pilotu, yeğeni tarafından öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...