31 Aralık 2019 10:56

Polisin müdahale ettiği Ğağan etkinliği Meclis gündeminde

Gağan etkinliğine polis müdahalesi, Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu tarafından Meclis gündemine taşındı: Bir geleneği yaşatmayı engellemek de ki amaç nedir?

Fotoğraf: Evrensel (Arşiv)

Paylaş

İstanbul Gazi Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Gağan etkinliğine polis müdahelesi Meclis gündemine taşındı. Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, "Bir geleneği yaşatmayı engellemek de ki amaç nedir?" diye sordu. 

Etkiliğin polis müdahalesiyle engellenmesi sonrasında DEDEF Genel Başkanı Ali Haydar Ben’in de bulunduğu 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Dersim milletvekili Polat Şaroğlu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, “Farklı kültür ve zenginlikleri içinde yaşatan ülkemizde, bir toplumun kadim bir geleneği yaşatma amacındaki sakınca görülen durum nedir” diye sordu.

Şaroğlu, Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti:

  • İstanbul Gazi Mahallesinde gerçekleşen kutlamaların engellenmeye çalışılmasının sebebi nedir?
  • Kadim bir geleneği yaşatmak için bir araya gelerek,  kutlama yapan dernek üyelerinin gözaltına alınmasındaki amaç nedir?
  • Dernek üyelerinin gözaltı sürecinde işkenceye uğradığı iddiaları doğru mudur? Bu durumla ilgili olarak idari bir soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?
  • Farklı kültür ve zenginlikleri içinde yaşatan ülkemizde, bir toplumun kadim bir geleneği yaşatma amacındaki sakınca görülen durum nedir?  (Dersim/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Emine Erdoğan ziyareti öncesi Diyarbakır'da olağaüstü önlemler

SONRAKİ HABER

İÜ öğrencileri yemek zammını protesto etti: Müşteri değil, öğrenciyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...