30 Aralık 2019 21:20

Rasim Ozan Kütahyalı'ya ceza veren hakimden Nagehan Alçı'ya tazminat davası

Rasim Ozan Kütahyalı'ya Boşnaklar için kullandığı sözler nedeniyle ceza veren hakim Dursun Ali Gümüş, Nagehan Alçı'ya 20 bin liralık tazminat davası açtı.

Ekran görüntüsü, CNN Türk'te yayınlanan 'Dört Bir Taraf' programından alınmıştır

Paylaş

Boşnaklar için söylediği cinsiyetçi, ayrımcı ve aşağılayıcı sözler nedeniyle Rasim Ozan Kütahyalı'ya ceza veren hakim Dursun Ali Gümüş, Kütahyalı'nın eşi Nagehan Alçı'ya dava açtı.

Kütahyalı, Boşnaklar için söylediği sözler nedeniyle "halkın bir kesimini alenen aşağılama" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Dava sürecinde kendisinin "AK Partili bir gazeteci", mahkeme hakiminin ise "CHP’li" olduğunu iddia eden Kütahyalı, reddi hakim talebinde bulunmuştu. Bu iddia karşısında açıklama yapan Gümüş, hiçbir siyasi partinin adayı olmadığını belirterek, “Kaldı ki 2011 seçimlerinden Ak Partiden Düzce milletvekili adayı olarak tarafıma teklif dahi yapılmıştır” demişti.

Sözcü'den Ümit Türk'ün haberine göre, davada karar çıktıktan sonra "yargı bağımsızlığı" konulu bir televizyon programında konuşan Nagehan Alçı, “Ben kendi eşimden biliyorum. CHP Akçakoca belediye başkan adayı olmuş bir hakim dosyaya neredeyse bakmadan küt diye aleyhe karar veriyor" ifadesini kullandı.

Kendisine iftira atıldığını belirten hakim Dursun Ali Gümüş, Alçı hakkında "kişilik haklarının zedelendiği" gerekçesiyle 20 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

Avukatı Gülnihal Demiral tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, "Müvekkilimi gerek yakın çevresi gerekse televizyon izleyicileri karşısında taraflı, siyasilerden emir ve talimat alan ve adil olmayan biri olarak hedef göstermiştir" denildi.

Dilekçede, halen hakim olarak görev yapan müvekkilinin herhangi bir partiden ne adaylığı ne de bir başvurusunun bulunmadığı belirtilerek, "Bu atılan iftira ve suçlamalar; müvekkilimin devam eden meslek hayatı açısından, CHP’nin siyasi çizgisinde görüşü olsun olmasın tüm kesimlerden insanların düşüncelerinde bir şaibe uyandırmaktadır. Hatta bu düşünce, davalının zaten belirli olan siyasi görüşüne sahip ve bu görüşü paylaşan belirli bir kitlede daha da etkili olacağı açıktır" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İDO ve BUDO'da seferler iptalleri - 31 Aralık 2019

SONRAKİ HABER

Kapanan tuğla fabrikalarının işçileri: Köylerde ciddi bir işsiz ordusu ortaya çıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...