00 0000 00:00

Amasya'da Evrensel ile dayanışma yemeği düzenlendi

Evrensel gazetesinin 25. yılı kapsamında Amasya’da dayanışma yemeği düzenlendi.

Paylaş

Evrensel gazetesinin 25. yılı, Amasya'da dayanışma yemeğiyle kutlandı. Etkinlikteki konuşmalarda dayanışmayı büyütme çağrısı yapıldı.

Etkinlikte konuşan Emek Partisi yöneticisi Bilal Alabuğa, zor bir süreçten geçildiğini belirterek "Evrensel bir işçi basınıdır, bu yüzden reklamlar alıp gününü kârla kapatan bir yayın organı değil. Emekçilerin alın teriyle kuruldu, emekçilerden aldığı güçle bu günlere geldi. Emekçilerin sesini duyurabilmenin yolu böylesi dayanışmalardan geçiyor. Dayanışmanın bundan sonra da sürmesi gerekiyor" dedi.

AKP iktidarının, gerçeklerin üzerini örtmek için medyayı kontrol altına almaya çalıştığını ifade eden Emek Partisi MYK Üyesi İbrahim Akkaya da "Satın alabildiğini alıyor, satın alamadığını da baskı ve yıldırmalarla yayın yapamaz hale getirmeye çalışıyor. Biat etmiş bir medya yaratmak istiyor. Tek bir kalemden çıkmış gibi haber yapılsın istiyor" dedi.

Evrensel'in kurulduğu günden bugüne kadar egemen güçlerin istediği gibi davranmadığını söyleyen Akkaya, "İnatla işçilerin, emekçilerin sesini haykırdı. Bu nedenle sürekli yasaklandı, kapatıldı. Bugün bir elin parmakları kadar bile olmayan muhalif basınımız var. Bu gazeteleri yaşatmak için elimizden geleni yapmamız gerekir. Her gün gazete alarak, yanımızdakilere, çevremizdekilere okutarak, yeni okuyucu kitleleri yaratarak, haberler göndererek dayanışmayı büyütmeliyiz" çağrısı yaptı.

Yemeğe katılanlar da dayanışmadan memnun olduklarını dile getirdi.

5 yıldır Evrensel oduğunu ifade eden Hıdır Sevindi, "Emekten yana gazetelerin varlığını sürdürmesi gerektiğine inandığım için yaklaşık beş yıldır düzenli olarak Evrensel’i alıyor ve okuyoruz. Mutlaka dayanışmak gerekir. Böylesi dayanışmaları büyütmek önemli ve anlamlıdır” dedi. (Amasya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kocaelililer de "Kanal İstanbul'a hayır" dedi

SONRAKİ HABER

Muharrem İnce: Aday olmak için ne gerekiyorsa yapacağım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...