30 Aralık 2019 13:15

İstanbul Havalimanı'nda rüzgardan dolayı uçaklar kalkış ve inişte zorlanıyor

İstanbul Havalimanı'nda iniş ve kalkış yapmaya çalışan uçaklar rüzgardan dolayı büyük zorluk yaşarken dünyada en çok rötar yaşanan havalimanları arasında İstanbul Havalimanı zirveye oynuyor.

İstanbul Havalimanı | Fotoğraf: İGA

Paylaş

İstanbul'da iki gündür etkili olan yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda iniş ve kalkış yapan uçaklar büyük zorluk yaşıyor.

Airport Haber'de yer alan haberde, İstanbul Havalimanı'na uçakların rüzgar nedeniyle iniş yapamadığı ve Marmara bölgesi üzerinde tur atmak zorunda kaldıkları belirtildi. İstanbul Havalimanı'ndan kalkış yapacak uçakların da ortalama yarım saatlik gecikmelerle havalanabildiği belirtildi.

Flightradar24 sitesinde yer alan verilere göre ise İstanbul Havalimanı gün boyunca en çok rötar yaşanan ilk 5 havalimanı içerisinde yer aldı.

İstanbul Havalimanı'nın yapım aşamasından itibaren uzmanlar bölgedeki hava akımı dolayısıyla projeye karşı çıkmış, bugün yaşanan sıkıntıları daha havalimanı inşa edilmeden dile getirmişlerdi. Ancak AKP kadroları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uzmanların uyarılarını ciddiye almamıştı.

İGA'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, durumla ilgili açıklama yaptı.

Olumsuz hava şartları nedeni ile havalimanlarından gerçekleşen uçuşlarda gecikmeler yaşandığının belirtildiği açıklamada rüzgar sebebi ile 13 pas geçmenin gerçekleştiği ifade edildi. Atatürk Havalimanı ile İstanbul Havalimanı verilerini karşılaştıran İGA, bu yılın Nisan-Aralık dönemi ile geçen yılın aynı döneminde İstanbul Havalimanı’nda 620 uçağın pisti pas geçtiğini, Atatürk Havalimanı’nda geçen yıl bu sayının 1016 olduğu ifadelerine yer verildi. Ancak İGA'nın açıklamasında iki havalimanından bu yılın ve geçen yılın aynı dönemlerinde toplam kaç uçağın hareket ettiği ya da olumsuz hava koşullarının kaç gün sürdüğü bilgisine yer verilmedi.

(HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu

SONRAKİ HABER

Almanya'da kabin personeli greve gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...