30 Aralık 2019 07:39

Hatay'da zehirlendiği öne sürülen köpeğin sahibi serbest kaldı

Hatay'da zehirlendiği öne sürülen çoban köpeğinin gözaltına alınan sahibi Abidin Bövelek, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hatay'ın Hassa ilçesinde, zehirlendiği öne sürülen çoban köpeğinin düştüğü çukurdaki görüntülerinin ardından gözaltına alınan sahibi Abidin Bövelek, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Bövelek hakkında köpekten alınan numune sonuçlarına göre işlem yapılacak.

Hassa'ya bağlı Aşağıkarafakılı Mahallesi'nde 2 hafta önce zehirlenerek, yaşamını yitirdiği belirtilen çoban köpeğinin görüntüleri, sosyal medyada paylaşıldı. Köpeğin can çekiştiği görüntüler, sosyal medyada tepki çekti. Bunun üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri harekete geçti. Ekipler, köpeğin öldüğü alanda inceleme yapıp, sahibi ve mahalleli ile görüşerek, olayla ilgili bilgi aldı.

İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü veterinerleri, toksikolojik ve patolojik araştırmalar için köpekten numune aldı. Veriler, Adana Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi.

"İĞNE YAPARKEN DÜŞTÜ"

Köpeğin sahibi Abidin Bövelek, hayvan otlatırken, köpeğin yediği bir şeyden zehirlendiğini öne sürerek, korucuyu iğne yaparken de çukura düştüğünü iddia etti. İğneyi yaptıktan 10 dakika sonra köpeğinin öldüğünü ileri süren Bövelek, kendisine yönelik eleştirilere "Bir çobanın köpeği, canıyla beraberdir. Bir çoban kalkıp da bile bile kendi köpeğini nasıl zehirler? Mantığa sığacak bir şey mi?" dedi.

SERBEST KALDI

Abidin Bövelek, jandarma ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Baba Mustafa Bövelek, köpeği kendilerinin zehirlemediğini hayvanı kurtarmak için evdeki koruyucu iğneyi oğluna götürdüğünü söyledi. İfadesi alınan Abidin Bövelek, serbest bırakıldı. Bövelek hakkında, laboratuvardan gelecek sonuçlara göre işlem yapılacağı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Evrensel'in 2019'u: Öznesi “işçi”, refleksi mücadele oldu

SONRAKİ HABER

Ekoloji Birliği, "Tarihi hata: Hasankeyf ve Kanal İstanbul" açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...