12 Nisan 2011 10:47

3 günde ambulans şoförü olunur mu?

SES İzmir Şubesi acil tıp teknisyenlerine (ATT) yeterli sürücü eğitimi verilmeden trafiğe çıkarıldığının altını çizerek, önümüzdeki dönemlerde yaşanabilecek kazaların sorumlusunun İl Sağlık Müdürlüğü olacağını açıkladı.Sendikada konuyla ilgili gerçekleştirilen basın toplantısında

3 günde ambulans şoförü olunur mu?
Paylaş

Sendikada konuyla ilgili gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Şube Başkanı Veli Atanur, Kınık ilçesindeki 112 Acil Yardım İstasyonunda görev yapan ATT’lerin yeterli deneyim ve beceriye sahip olmadıkları halde, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ambulansı kullanmaları için zorlandıklarını açıkladı. İl Sağlık Müdürlüğü’nün 3 günlük “ileri sürüş tekniği” adı altında bir eğitim planlaması ile bu sorumluluğunu geçiştirdiğinin altını çizen Atanur, profesyoneller tarafından verilmeyen bu üç günlük eğitimler sırasında birçok kaza yaşanmasına, ambulans devrilmelerine ve yaralanmalara rağmen uygulamaya devam edildiğini aktardı.

Ambulans sürücülüğünün  ciddi bir iş olduğunun altını çizen Atanur, “Zira trafikte kimse sadece kendisinden sorumlu değildir. 112 ambulans sürücülerinin düzenli olarak Psikoteknik kontrollerden geçmeleri gerekirken, ehliyetini yeni alanlar, hayatında araç olarak ilk kez 112 Ambulansı kullananlar bile vardır” dedi. Atanur sendika olarak bu konudaki önerilerini şöyle sıraladı; “Sürücülükte deneyimi olmayan Acil Tıp Teknisyenlerine Uzman kişiler tarafından, ambulans sürücülüğü için yeterli beceriye sahip olmaları için eğitim verilmelidir. Ambulans sürücüleri psiko teknik değerlendirmeden mutlaka geçmeli, bu değerlendirme tarafsız bir kurum tarafından verilmeli ve bunun masrafları ilgili müdürlükçe karşılanmalıdır.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kurum hekimleri sıkıntılı

SONRAKİ HABER

Güney kaderini çizdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa