27 Aralık 2019 10:13

Çiğli Gıda işçileri ücretlerinin düzensiz ödenmesine tepki gösterdi

Çiğli Gıda şirketinde çalışan işçilerin ücretlerini zamanında alamamasına ilişkin açıklama yapan Dev Turizm İş, "Taleplerimiz yerine getirilmediği taktirde yasal olarak haklarımızı kullanacağız" dedi.

Fotoğraf: Devrimci Turizm İşçileri Sendikası 

Reklam

Devrimci Turizm İşçileri Sendikası İzmir Şubesi örgütlü olduğu Çiğli Belediyesine bağlı Çiğli Gıda şirketinde çalışan işçilerin ücretlerini zamanında alamamasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Ücretlerin zamanında ödenmesini isteyen sendika, "Taleplerimiz yerine getirilmediği taktirde yasal olarak haklarımızı kullanacağız, iş bırakma eylemi yapacağız" dedi. 

Aylardır işverenle yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığını ifade eden sendika, "Çiğli Gıda çalışanları olarak özveri ve fedakarlıkla çalıştığımız, hak ettiğimiz maaşımızı düzenli olarak alamamaktayız. Aylardır maaşlarımız belirtilen tarihlerde ödenmemektedir. Maaşlarımızın düzenli ödenmemesinden dolayı ailelerimizle birlikte sıkıntılı günler yaşamaktayız. Gündelik ihtiyaçlarımızı, borçlarımızı, kredilerimizi, faturalarımızı, çocuklarımızın masraflarını gününü geçirmeden ödeyemiyoruz. İşyeri temsilcilerimiz işveren temsilcileri ile sürekli görüşmelerde bulunup diyalog içerisinde sorunun giderilmesi gerektiğini iletmiş olmasına rağmen sorun çözülmemiştir" dedi. 

"TALEPLERİMİZ KABUL EDİLMEZSE İŞ BIRAKACAĞIZ"

Sendika, belediye ve şirket arasında imzalanın toplu sözleşmenin yerine getirilmesini, ücretlerin ve ikramiyelerin gününde ödenmesini isteyen sendika, "Arkadaşlarımız her şeyin ateş pahası olduğu ülkemizde kendi imkanlarıyla işyerinin zorunlu kıldığı kıyafetleri temin etmeye çalışmaktadır. Toplu sözleşme gereği yılda iki defa  yazlık ve kışlık olarak verilmesi gereken iş kıyafetleri verilmemiştir. İş kıyafetleri verilmesini istiyoruz. Taleplerimizin pazartesi günü saat 17:00'a kadar yerine getirilmesi iş barışı ve iş huzuru için çok önemlidir. Taleplerimiz yerine getirilmediği taktirde yasal olarak haklarımızı kullanacağımızı, iş bırakma eylemi ve tesislerin kapatılacağını yetkililere iletiyoruz. Her şeyin en iyisini hak eden Çiğli halkımızı da mağdur etmemek için taleplerimizin bir an önce yerine getirilmesini istiyoruz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam