27 Aralık 2019 07:23

Termik santralleri savunan Beste Uyanık, CNN Türk'ten istifa etti

CNN Türk'te "Günün Ekonomisi" programındaki termik santral haberiyle gündeme gelen Beste Uyanık istifa ettiğini duyurdu.

Karikatür: Sefer Selvi'nin termik santrallere takılacak filtrenin maliyetinin hesaplandığı programa dair yorumu

Paylaş

Termik santrallere baca takılmasının maliyetini hesaplaması ve santralleri savunmasıyla gündeme gelen Beste Uyanık, CNN Türk’teki işinden istifa etti.

CNN Türk'te 28 Kasım'da yayımlanan "Günün Ekonomisi" programında Spiker Beste Uyanık, filtre takılması işlemi için üretime verilmesi gereken 10-12 günlük aranın maliyetini Yatağan Termik Santrali üzerinden hesaplayarak filtre takılmamasını aklamaya çalışmıştı. Uyanık, termik santrallerin çevresinde yaşayan yurttaşların tepkilerini ise "Çatlak seslerin artması" diye nitelemişti.

Medyaradar, söz konusu haberin ardından bir süredir izne çıkartılan Uyanık'ın CNN Türk’ten kovulduğunu yazdı. Uyanık ise kovulmadığını, istifa ettiğini duyurdu.

Uyanık Twitter’daki açıklamasında, “Kovulma haberleri asılsızdır, dün bizzat gelip istifa ettim. CNN Türk ekranında artık kendi isteğimle yokum. 8 yıldır evim dediğim kanalımda zevkle çalıştım ancak son olaylar sonrası yüklerim ağır geldi.. Geride kalan arkadaşlara başarılar” ifadelerini kullandı.

Yapılan haber hakkında eleştireler hakkında da konuşan Uyanık, yönetimi işaret etti: “Ancak biliniz ki, bir televizyon kanalında kimse kafasına göre haber yapmaz, yapamaz.. Önce editörlerin, sonra haber müdürlerinin ve genel müdürün gözetiminde hazırlanır her şey…”

(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bazı il ve ilçelerde kar nedeniyle eğitime ara verildi

SONRAKİ HABER

CHP'li Toprak: Kanal İstanbul için verilecek garantiler milletin sırtından ödenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...