26 Aralık 2019 15:20

İşten çıkarılan Aliağa Belediyesi işçileri, direniş çadırını kaldırdı

Aliağa Belediyesinden çıkarılan işçiler, Demokrasi Meydanı'ndaki 224 gün süren direnişlerini basın açıklamasıyla sona erdirdi. İşçiler, hukuki mücadeleyi sürdürecek.

Fotoğraf: Evrensel 

Reklam

İzmir'de MHP’li Aliağa Belediyesinden çıkarılan ve işe iade talebiyle Aliağa Demokrasi Meydanı'nda kurdukları çadırla 224 gündür direnen işçiler, direniş çadırını kaldırdı. Çadırı kaldırmadan önce basın açıklaması yapan işçiler, "İşe iadelerimiz gerçekleşene kadar hukuki mücadelemiz devam edecek” dedi ve dayanışma gösteren demokratik kitle örgütlerine teşekkür etti.  

"HAKLILIĞIMIZ ER YA DA GEÇ ANLAŞILACAK"

İşten çıkarılan belediye işçileri adına açıklama yapan Asiye Çetin "İnanıyoruz ki er ya da geç haklılığımız mahkemelerce de tescil edilecek ve işimize iade yönünde kararlar verilecek. Hukukçu Başkan, hukuk önünde mahkum edilecek. Aliağa Demokrasi Meydanının sembolü haline gelen direniş çadırımızı sonlandıracak ama mücadeleden asla geri durmayacağız. Meşru ve demokratik yollardan kanuni haklarımızı peşinde koşmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bunu herkes böyle bilmelidir” diye konuştu.

İşçiler, direnişe destek veren kurumlara teşekkür belgesi verdikten sonra halaylar eşliğinde direnişlerini sonlandırdı.  (İzmir/EVRENSEL)

Reklam