26 Aralık 2019 13:48

Dikili'de trafo için kesilmek istenen ağaca mahalleli sahip çıkıyor

İzmir Dikili'nin İsmetpaşa Mahallesi'nde TEDAŞ’ın kesmek istediği ağaç için mahalleli eylem yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Dikili’deki İsmetpaşa Mahallesi'nde dikilecek trafo için ağacın kesileceğini öğrenen mahalleli tepki gösterdi. Sokağın hafızası olduğunu söyledikleri ağacın kesilmemesi için imza toplayacaklarını belirten mahalle halkı, “Geçmişten geleceğe bu miras yıkılmaz” dedi.

2015 yılında kâğıt üzerinde planlanan trafo yeri öncesinde küçük bir çocuk parkıyken diğer karabiber ağaçlarını da yok eden bir binanın dikildiğini söyleyen mahalleli şimdi de tek kalan bu karabiber ağacının da kesilip yerine trafo yapılmak istendiğini söyledi. Mahalleli Belediyeye dilekçe yazarken, eyleme Dikili Demokrasi Platformu ve Dikili Kadın Platformu destek oldu.

Mahalle adına Yasemin Özbek’in okuduğu açıklamada Özbek, "Betonlaşan kentin geçmişine ışık tutan bu tek ağaç, tek sokak hafızası geçmişten geleceğe bırakılan tek mihenk taşı ve mirastır. Bir trafo için bu hafıza, geçmişten geleceğe bu miras yıkılamaz” dedi.

“AĞACIMIZA DOKUNMASINLAR”

Mahalle halkından 70 yaşındaki Hatice “Ben burada doğdum, burada büyüdüm. Burası bizim yaşam alanımız. Ağacımıza dokunmasınlar” derken 51 yaşındaki başka bir mahalleli de, “Başka boş yer yok mu? Niye buraya trafo yapıyorlar. Ağacımıza dokunulmasını istemiyoruz" dedi. 71 yaşındaki Semiha ise “Çocuklarımıza, torunlarımıza güzel bir miras bırakmak için geldim. Ben burada güzellikler içinde yaşadım. Onlar da yaşasın istiyorum” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam