26 Aralık 2019 13:05

Özbiteks işçileri haklarını istiyor

Çiğli’de Sun Tekstil fasonu SİMO Tekstil’in kapanmasının ardından bir diğer fason Özbiteks de kapanıyor, işçiler ise haklarını istiyor.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir Çiğli’de geçtiğimiz aylarda Sun Tekstil fasonu olan SİMO Tekstil’in kapanmasının ardından bu sefer bir diğer fason Özbiteks kapanıyor.

Özbiteks’te çalışan işçiler, patronun kendilerine iflas ettiğini ve bu sebeple fabrikanın kapandığını söylediğini, kendilerinin de yaklaşık 2 haftadır fabrikaya giremediklerini belirtti.

Patronun, işçileri geçtiğimiz perşembe günü toplantıya çağırdığını ve alacaklarının sadece yüzde 75’ini ödeyeceğini söylediğini ifade eden işçiler, bu paranın içine ihbar tazminatlarının eklenmediğini dile getirdi.

İşverenin arabuluculuk anlaşması imzalatmak istediğini de ekleyen işçiler, buna tepki gösterince de patronun toplantıyı sonlandırdığını söyledi.

"DAVA YOLUYLA BİR ŞEY ALAMAZSINIZ"

Yaklaşık 5 saat süren toplantı boyunca patronun kendilerini ikna etmeye çalıştığını ve “Benden dava yoluyla bir şey alamazsınız ancak böyle alabilirsiniz, anlaşmak istemeyen gitsin dava açsın” dediğini söyleyen işçiler, haklarını tam olarak istediklerini belirtti.

İşyerlerinin Sun Tekstil’in fasonu olduğunu ve alacakları için Özbiteks kadar Sun Tekstil’in de sorumlu olduğunu belirten işçiler “Eğer istediğimiz gibi bir anlaşma çıkmazsa her türlü yasal hakkımızı kullanırız” dedi.

Başka bir işçi de toplantının haftaya ertelendiğini, görüşmelerin o zaman da yapılacağını söyleyerek patronun ikna etme çabalarının faydasız olduğunu belirtti.

İşçiler, haklarının tamamını almak için ısrarcı olacaklarını dile getirdi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam