26 Aralık 2019 12:32

İzmir'de Maraş Katliamı anması düzenlendi

Dikili Emek ve Demokrasi Güçleri Maraş Katliamı'nda yaşamını yitirenleri katliamın 41. yıl dönümü dolayısıyla andı.

Fotoğraf: Evrensel 

Reklam

Dikili Emek ve Demokrasi Güçleri Maraş Katliamı'nda yaşamını yitirenleri katliamın 41. yıl dönümü dolayısıyla andı. Dikili Belediyesi Kültür Evinde yapılan anma etkinliğinde katliamı anlatan sinevizyon gösterimi yapıldıktan sonra konuşmalara geçildi.

Etkinlikte Emek ve Demokrasi Güçleri adına ilk olarak söz alan Hüseyin Öge, Türkiye tarihinin katliamlarla dolu olduğunu belirterek, "Şimdi aynı buna benzer olaylar sahneye konmak isteniyor. Tek yapılması gereken birlik olmak, yan yana gelmektir. Demokrasi ve barış cephesini önemlidir. Çorum'da yan yana gelen, birlik olan devrimciler ve halk katliamı engelleyebilmişti. Bu gün biz de dünden dersler çıkararak birliğimizi pekiştirmeliyiz. Alevi-Sünni, Türk-Kürt demeden aramıza örülmek istenen suni ayrımlara bakmamalıyız. Gün birlik olma ve ortak mücadeleyi yükseltme zamandır" dedi.

"KATLİAMLAR İNSANLIK SUÇUDUR" 

Daha sonra söz alan Lütfi Uzunkala da, emperyalistlerin ve onların işbirlikçilerinin her dönemde haklara karşı düşmanca yaklaştığını söyleyerek, "Bunu toplumsal başkaldırıyı önlemek için yapmışlardır. Bu gün bu düşmanlığa kadınlar da eklenmiştir. Bu katliamları aramızdaki birliği ve dayanışmayı güçlendirerek engelleyebiliriz" diye konuştu. Son olarak söz alan Hüseyin Acer ise, "Katliamlar bir insanlık suçudur. İnsanlık suçlarında zaman aşımı olmaz. Katliamın gerçek yüzü hiç araştırılmamıştır. Adalet arayışımız hala devam ediyor" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam